​Η πρόταση ανήκει σε έναν βουλευτή του μικρού φιλοκυβερνητικού κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» να επιβληθεί ένα ανώτατο όριο 30% στις αρνητικές ειδήσεις που μπορούν να αναπαράγουν οι εφημερίδες και να αναμεταδίδουν οι τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές και όλος ο υπόλοιπος χώρος των ΜΜΕ να καλύπτεται από ειδ��σεις αποκλειστικά αισιόδοξες και ελπιδοφόρες.

Η ιδέα του Όλεγκ Μικχέεβ ξάφνιασε ακόμα και τους επιτελείς της Ενωμένης Ρωσίας του κόμματος του Βλανιμίρ Πούτιν, οι οποίοι παρόλο που έχουν επιδοθεί με ζήλο στη θέσπιση μιας σειράς νόμων που περιορίζουν τις ατομικές ελευθερίες κάτι ανάλογο δεν το είχαν σκεφτεί.

Ο νόμος αποσκοπεί στη σωτηρία τη�� ψυχής του πληθυσμού της χώρας. Συγκεκριμένα, σε τρεις αρνητικές ειδήσεις αντιστοιχούν επτά χαρμόσυνες.

Έπειτα από μια φυσική καταστροφή, μια δολοφονία και μια πορεία διαμαρτυρίας απολυμένων εργατών, υποχρεωτικά θα πρέπει να μεταδοθούν ειδήσεις αισιόδοξες, όπως τα εγκαίνια μεγάλων έργων.

Απαγορευμένες θα είναι και οι εικόνες και περιγραφές κακοποίησης ανθρώπων.

Χθες, κατά τη διάρκεια διαγγέλματος που απηύθυνε στον ρωσικό λαό ο ρώσος Πρόεδρος απέρριψε με έντονο ύφος αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «απόπειρες ενδυνάμωσης των ξένων προτύπων δημοκρατίας στη Ρωσία» και δεσμεύτηκε να διαφυλάξει την ταυτότητα του έθνους από εξωτερικές επιρροές.

Όσο για τους μελλοντικούς παραβάτες δημοσιογράφους που θα αδιαφορούν για την ψυχική υγεία των συμπολιτών τους ο νόμος προβλέπει τον εγκλεισμό τους στη φυλακή από δυο έως έξι χρόνια.