Μπορεί η κρίση να έχει περιορίσει τις εξόδους των νέων, ωστόσο, εκείνοι βρήκαν τον τρόπο να περνούν καλά ακόμα και στο σπίτι: «αραχτοί» με video games διασκεδάζουν και, μάλιστα, αγαπημένο τους είναι το «Call of Duty: Black Ops II»!

Το «Call of Duty: Black Ops II» κατάφερε να ξεπεράσει στην Ελλάδα τις πωλήσεις του περσινού «Modern Warfare 3» πάνω από 10% και να διατηρήσει τις πωλήσεις των video games σε υψηλά ��πίπεδα, αποδεικνύοντας ότι τα video games νικούν την κρίση.

Και σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως, το εν λόγω παιχνίδι σημείωσε νέα εμπορική επιτυχία, καθώς ξεπέρασε σε έσοδα το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε διάστημα μόλις 15 ημερών! Στη δεύτερη θέση των εσόδων βρίσκεται το «Call of Duty: Modern Warfare 3», ενώ τρίτη σε σειρά κατατάσσεται η ταινία «Avatar», η οποία ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα σε διάστημα 17 ημερών.

image006.jpg.jpg

Αξιοσημείωτο για την επιτυχία του «Black Ops II» είναι και το ότι οι συλλεκτικές εκδόσεις του παιχνιδιού -που κυκλοφόρησε στις 13 Νοεμβρίου και είναι διαθέσιμο σε PS3, XBOX 360, PSV, WiiU και PC- εξαντλήθηκαν από τις πρώτες τρεις ημέρες!

Μάλιστα, για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα «Call of Duty: Black Ops II», που με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε πέρυσι με το «Modern Warfare 3»: το πρωτάθλημα διοργανώνεται για τις consoles Playstation 3 , XBOX 360 και PC και θα διαρκέσει από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2013.

Δυναμικά τα video games στην ελληνική αγορά

Σε σχετική της ανακοίνωση, η εταιρεία παραγωγής του παιχνιδιού, «Activision», επισημαίνει πως το «Call Of Duty» ξεπέρασε ακόμα και το παγκόσμιο box office των «Harry Potter» και «Starwars»!

Η «Audio Visual Enterprises S.A.», αναγνωρίζοντας τη δυναμική των video games στην ελληνική αγορά, προχωρά σε πλήρη εξαγορά της εταιρείας «INTERNATIONAL GAMING AND ENTERΝTAINMENT», αντιπρόσωπο της «Activision» και πολλών ακόμα μεγάλων εταιριών του χώρου.

«Είναι στρατηγική επιλογή να μπούμε στα video games. Το DVD που παλαιότερα κυριαρχούσε στο Home Entertainment έχει πλέον αντικατασταθεί από τα video games, τα οποία παρουσιάζουν κυριολεκτικά σαρωτική αύξηση. Αρκεί να αναφέρω ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις ενός καλού video game ξεπερνούν πολλές φορές το box office μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του "Call of Duty" που συνολικά ως franchise ξεπέρασε το παγκόσμιο box office του Harry Potter και Star Wars. Είναι λοιπόν συνειδητή πολιτική της εταιρείας να επιμείνει στα video games όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της «Audio Visual», Χάρυ Αντωνόπουλος.