Ένας Αργεντίνος δημοσιογράφος κατάφερε να κερδίσει την αγάπη του κόσμου και να συμπληρώσει το κενό της αντιπολίτευσης.

Κάθε Κυριακή βράδυ εδώ και περίπου εννιά μήνες, πέντε εκατομμύρια τηλεθεατές συντονίζονται στο κανάλι 13 για να παρακολουθήσουν την εκπομπή του Χόρχε Λανάτα.

Στην εκπομπή του, «Δημοσιογραφία για όλους» καταγγέλλει το πελατειακό σύστημα , τη διαφθορά και τον πλουτισμό της πολιτικής ελίτ..

Το πρόγραμμά του ξεκινά με ένα μακρύ μονόλογο και συχνά υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο δείχνοντας νοερά το Προεδρικό Μέγαρο του Μπουένος Αϊρες.

Ο Χόρχε είναι δημοσιογράφος εδώ και 25 χρόνια και έχει περάσει από το, γραπτό τύπο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Μεγάλωσε σε ένα λαϊκό προάστιο της χώρας, το Σαραντί δίπλα σε μια «αναρχική» μητέρα και έναν περονιστή πατέρα, οπότε δεν είχε άλλη επιλογή παρά αν γίνει δημοσιογράφος.

Σε ηλικία μόλις 26 χρονών ίδρυσε τη δική του εφημερίδα, την οποία αναγκάστηκε να μεταβιβάσει σε άλλα χέρια, καθώς δυσκολεύτηκε να τα βγάλει πέρα όσον αφορά στα οικονομικά…

Πολλοί είναι εκείνοι που του έχουν καταλογίσει ότι είναι μέλος της αντιπολίτευσης και ότι έχει συμφέροντα, αλλά ο ίδιος δηλώνει πως «είμαι δημοσιογράφος και στόχος μου είναι να βοηθήσω τους Αργεντινούς και να καταπολεμήσουν το φόβο απέναντι σε ένα αυταρχικό καθεστώς»..