Τη νοοτροπία ορισμένων «συντεχνιών», υπεύθυνων σε μεγάλο βαθμό για το χάλι της χώρας μας, περιγράφουν όσα αποκαλύπτει ο Κωνσταντίνος Ζούλας για τους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι, το βράδυ που ψηφίστηκαν τα μέτρα, προπηλάκισαν δημοσιογράφο του Mega, αλλά και επιτέθηκαν φραστικά σε εκείνους που τόλμησαν(!) να πειράξουν τα προνόμια που έχουν με εκφράσεις του τύπου «αλήτες» και «να μη βγει έξω κανένα σκουλήκι»!

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Ζούλας παραθέτει συγκεκριμένα περιστατικά τραμπουκισμών από υπαλλήλους της Βουλής, των πλέον ευνοημένων του Δημοσίου, με τους 16 μισθούς και τα δύο εφάπαξ, με το δωρεάν γυμναστήριο και νηπιαγωγείο εντός του χώρου εργασίας, υπαλλήλων οι οποίοι βρέθηκαν στις θέσεις αυτές κυρίως επειδή είχαν... μπάρμπα στην Κορώνη (βλέπε συγγενείς, ψηφοφόροι, γνωστοί και φίλοι των βουλευτών).

Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει:

«"Αλήτεεες! Μην τολμήσετε να βγ��ίτε έξω. Αλήτες, ε, αλήτες!" Όσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο για να καλύψουμε την ψηφοφορία, γίναμε μάρτυρες απίστευτων σκηνών που δύσκολα περιγράφονται. Την ξανθιά κυρία που ούρλιαζε έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο της ολομέλειας σιγοντάριζαν δεκάδες συνάδελφοί της –επίσης εκτός εαυτού– που σε έκαναν να τρομάζεις με τηγηπεδική οργή τους, εντός του υποτιθέμενου ναού της Δημοκρατίας. "Γιώργοοο, εσύ πήγαινε να φράξεις την άλλη πόρτα. Μήτσο, εσύ από εδώ μαζί μου", φώναζε ένας άλλος. "Για να μη βγεικανένα σκουλήκι έξω", συμφωνούσε μια άλλη παραδίπλα, και το πλήθος όλο και μεγάλωνε κυκλώνοντας την αίθουσα.

Τα σκουλήκια, όπως ήταν αναμενόμενο, τρόμαξαν διότι οι εξεγερμένοι υπάλληλοι θύμιζαν ποντικούς που εμφανίστηκαν ξαφνικά κατά δεκάδες από τις συνήθως κλειστές "φωλιές" των γραφείων τους, όταν φοβήθηκαν ότι κινδυνεύει το «τυρί» τους. Και όταν ξεμύτισαν οι πρώτοι βουλευτές από την αίθουσα, οι δημοσιογράφοι πια τα χάσαμε εντελώς. Δεν ήταν μόνον ότι υπάλληλοι απειλούσαν να τους προπηλακίσουν. Το σοκαριστικό ήταν ο τρόπος με τον οποίο τούς απευθύνονταν. Ο κ. Χρυσοχοΐδης έγινε ξαφνικά ο "άσε μας, ρε Μιχαλάκη", ο κ. Καμμένος "Πανούλη, να τα πεις αλλού αυτά, ρε", ο κ. Κουβέλης "να δούμε το κομματάκι σου τι θα κάνει", ενώ ο συνάδελφος Δημ. Τάκης έφαγε και μερικές ψιλές όταν αποτόλμησε να σηκώσει το τηλέφωνό του για να απαθανατίσει το πρωτοφανές μπάχαλο. Λίγο αργότερα, ένας μεσήλικος, που μάλλον ήταν κάποιος εκπρόσωπός τους, έκανε νεύ��α σε όσο περισσότερους μπορούσε και τους είπε χαμηλόφωνα: "δεν θέλω πανηγυρισμούς, αλλά πήγαμε στον Βαγγέλη (εννοούσε τον κ. Μεϊμαράκη) και αυτό που θα πει σε λίγο ο Στουρνάρας θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε στα γραφεία μας".

Το πώς διορίστηκαν οι εκατοντάδες αυτοί υπάλληλοι στη Βουλή και τα σκανδαλώδη προνόμια που εξακολουθούν να απολαμβάνουν θα τα έχετε ήδη πληροφορηθεί – αρκεί να δει κανείς το υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο εντός του Κοινοβουλίου στο οποίο φοιτούν δωρεάν τα παιδιά τους. Γι’ αυτό και όσοι βρεθήκαμε την Τετάρτη στη Βουλή νιώσαμε σαν να ζούμε με έναν τρομακτικό συμβολισμό τον λόγο που η χώρα βρίσκεται στη σημερινή κατάντια της. Ηταν –πώς να το πω– σαν οι βουλευτές να βρήκαν ξαφνικά τον δάσκαλό τους από αυτούς που κατεξοχήν καλοβόλεψαν στο ίδιο τους τον "οίκο". Δηλαδή τους συγγενείς τους, τους κουμπάρους τους και τους κοντοχωριανούς τους. Γι’ αυτό και αναρωτηθήκαμε μήπως, τελικά, όσοι κατάντησαν έτσι αυτή τη χώρα είναι νομοτελειακά αδύνατον και να την αλλάξουν».