«Έφυγε» σήμερα ύστερα από σύντομη ασθένεια ο βετεράνος δημοσιογράφος Κώστας Σκούρας.

Ο Κώστας Σκούρας γεννήθηκε το 1933 στο Παλαιοχώριο Φθιώτιδος και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» το 1962. Το 1970 διωκόμενος από τη χουντική δικτατορία επιδόθηκε στην επιμέλεια ιστορικών και εγκυκλοπαιδικών έργων συνεργαζόμενος με τους αυτοεξόριστους Χρήστο Τεγόπουλο και Τάκη Λαμπρία στο Παρίσι και το Λονδίνο.

Το 1974 με την επανέκδοση της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», υπήρξε αρχισυντάκτης της εφημερίδας. Από το 1975 έως το 1987 υπήρξε μέλος της πενταμελούς ιδρυτικής ομάδας, διευθυντικό στέλεχος και αρθογράφος της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Το 1990 έως το 1991 ήταν γενικός διευθυντής του Τ/Σ ΕΤ2 και το 1992 δημιουργός του Παγκρήτιου τηλεοπτικού σταθμού CRETA CHANNEL . Ακόμη υπήρξε σύμβουλος διοίκησης και γενικός διευθυντής του εκδοτικού οργανισμού «ΒΕΛΛΙΔΗ» (Εφημερίδες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και περιοδικό «ΕΠΙΛΟΓΕΣ») το 1995.

Στην πολιτική του δράση υπήρξε γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, το 1987-1989 και κατά τη διάρκεια της διετίας του εξελέγη Α΄ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ε��ιτροπής Τουρισμού και πήρε μέρος ως εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας σε δύο συμβούλια υπουργών Τουρισμού της Κοινότητας.

Έργα του υπήρξαν «Το Εγχειρίδιο Δημοσιογραφικού Λόγου- αρχές και τεχνική», «Εποποιία στο Διάστημα», των εκδόσεων Τεγόπουλος– Νίκας. Τέλος, έλαβε το βραβείο «Υπεκτσί» για τη συμβολή του στην υπόθεση της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Η κηδεία του Κώστα Σκούρα, θα γίνει την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012, στις 2 το μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο.