Ήταν μια από τις κακές στιγμές της Ελληνικής δημοσιογραφίας. Ο λόγος για την συνέντευξη που προσπάθησε (αλλά δεν τα κατάφερε) να κάνει στον Σκαϊ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχοντας απέναντι τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Δυστυχώς ο δημοσιογράφος επέλεξε για την παρθενική εκπομπή του με τον τίτλο «Ευθέως» να προσπαθήσει να παίξει σε ένα γήπεδο για το οποίο δεν ήταν προετοιμασμένος, αφήνοντας τον αρχηγό της χρυσής αυγής να λοιδορεί, να χλευάζει και να χυδαιολογεί εναντίον δικαίων και αδίκων. Αφήνοντας δηλαδή την ακραία ιδεολογική ρητορεία της Χ.Α να παίζει μόνη της ένα εξαιρετικό επικοινωνιακό παιχνίδι, σε ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας, χωρίς αντεπιχειρήματα και τις πρέπουσες απαντήσεις.

Θα αναρωτηθεί κανείς, όλο αυτό το έκανε ο Κ. Μπογδάνος για τα νούμερα τηλεθέασης; το έκανε για να αποδομήσει με τις ερωτήσεις του τον ιδεολογικό πυρήνα του κόμματος με τον οποίο διαφωνεί κάθε δημοκρατικός πολίτης; Το πρώτο το κατάφερε. Η εκπομπή του έκανε μέσο όρο περίπου 15%. Όσο για το δεύτερο; αυτό απέτυχε παταγωδώς. Η συνέντευξη κατέληξε σε τραγωδία και το τελικό αποτέλεσμα ήταν να λυπάσαι τον παρουσιαστή.

Ο Μιχαλολιάκος ομολόγησε και το παραδέχθηκε ο ίδιος ο παρουσιαστής, πως η συνέντευξη έγινε με σκληρούς όρους που έθεσε ο αρχηγός της χρυσής αυγής. Ούτε βίντεο, ούτε φωτογραφίες.
Καμία απάντηση στις ύβρεις του αρχηγού της χρυσής αυγής τις οποίες προσπερνούσε, απροετοίμαστος σχετικά με την ζωή και την δράση του Μιχαλολιάκου, ο οποίος τον διέψευδε συνεχώς και ο δημοσιογράφος απλώς ζητούσε συγνώμη. Και βέβαια ήταν τηλεοπτικά άσχημο να έχουν αλλάξει θέμα και ο δημοσιογράφος να απαντά σε προηγούμενες καταγγελίες του αρχηγού της χρυσής αυγής, μετά από παρέμβαση προφανώς του αρχισυντάκτη του στο ακουστικό, κάτι που έβγαζε μάτια.

Εν ολίγοις, ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τον Μιχαλολιάκο να παρουσιάσει τις θέσεις του, βρίζοντας όλο τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά και για τον Μπογδάνο να αποδείξει πόσο εύκολα μπορείς να εκτεθείς. Ευχόμαστε οι επόμενες εκπομπές του κατά άλλα συμπαθούς δημοσιογράφου να γίνουν με περισσότερη επιμέλεια και κυρίως αξιοπρέπεια. Ειδικά όταν έχεις απέναντι σου ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν από ευγένεια, κανόνες και νόμους…