Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ του Κώστα Βαξεβάνη και της Όλγας Τρέμη, με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc» το οποίο ανήκει στον δημοσιογράφο. Το δημοσίευμα υποστήριζε ότι η παρουσιάστρια του δελτίου του Mega εργαζόταν σε εταιρεία που είχε σχέση με προώθηση εξοπλιστικών προγραμμάτων. Απαντώντας, η Όλγα Τρέμη κατέθεσε αγωγή ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ!

Στην αγωγή των 25 σελίδων, η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του Mega γνωστοποιεί την συνδικαλιστική και αντιδικτατορική της δράση , αναφέροντας: «καθ όλη την διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας έως και σήμερα ασκώ τα επαγγελματικά μου καθήκοντα με ηθική ακεραιότητα και ευσυνειδησία χαίρω της εκτιμήσεως και του σεβασμού των συναδέλφων υφιστάμενων και ανωτέρων μου αλλά και της αποδοχής του κοινού τόσο του αναγνωστικού όσο και του τηλεοπτικού... Ως δημοσιογράφος η οποία σέβεται την επαγγελματική της ιδιότητα σε αντίθεση με τους αντιδίκους μου οι οποίοι αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι ασκώ την δημοσιογραφία όλα αυτά τα χρόνια δίχως να εξυπηρετώ προσωπικά πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα δίχως να υποκύπτω σε εκβιασμούς αλλά ούτε και σε άλλους ιδιοτελε��ς σκοπούς. Ουδέποτε έχω δεχθεί παρατήρηση περί έλλειψης αντικειμενικότητας από οιονδήποτε και κυρίως από τα ελέγχοντα προς τούτο αρμόδια όργανα του κράτους. Ουδέποτε έχω υποκύψει σε πιέσεις. Η πλούσια συνδικαλιστική μου δράση αλλά και πολύ περισσότερο η δημοσιογραφική μου επιτυχημένη σταδιοδρομία είναι γεγονότα αδιαπραγμάτευτα τα οποία για τον λόγο αυτό δεν μπορώ να επιτρέψω στους εναγόμενους όπως δεν θα επέτρεπα και σε κανέναν άλλο να τα αμφισβητήσει...». Και για την επίμαχη εταιρεία αναφέρει: «το τελευταίο πρακτικό Δ.Σ που υπογράφω ως αντιπρόεδρος είναι 8-11-2000 .Καθ όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν είχα καμία ουσιαστική συμμετοχή στην διοίκηση και εκπροσώπηση της εταιρείας η άσκηση όλων των εξουσιών και των αρμοδιοτήτων του ΔΣ της είχα�� αναθέσει στον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτού. Σημειωτέον δε ότι στην πραγματικότητα η συμβολή μου ήταν φιλική και γι' αυτό άλλωστε ουδέποτε ζήτησα και ουδέποτε έλαβα κάποια αμοιβή».

«Πόσα Van Cleef αγοράζεις με 3 εκατ. ευρώ;», διερωτάται ο Κώστας Βαξεβάνης απαντώντας στην αγωγή της Όλγας Τρέμη κατά του «Hot Doc». «Ως δημοσιογράφος είσαι δημόσιο πρόσωπο. Έχεις δικαίωμα να κάνεις και αγωγές και ό, τι άλλο θες. Αλλά ως δημόσιο πρόσωπο, έχεις υποχρέωση να απαντήσεις σε όσα αποκαλύπτει η έρευνα... Ισχυρίζεσαι στην αγωγή εναντίον του HOT DOC, πως η συμμετοχή σου στην εταιρεία η οποία "δούλευε" για τους εμπόρους όπλων, ήταν χωρίς χρήματα. Αφιλοκερδώς και "φιλικά". Μετά από αυτό, την αποκάλυψη δηλαδή της φιλικής και αφιλοκερδούς προσφοράς σε μια εταιρεία όπλων, οφείλω να αποδεχθώ αυτό που λες: Ότι πρόσφερες ανυστερόβουλα και αφιλοκερδώς. Σε εμπόρους όπλων. Γι’ αυτό δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο από "συγνώμη, Όλγα!», καταλήγει ο δημοσιογράφος.