Το πρώτο έγχρωμο βίντεο ολόκληρου του κόσμου βρίσκεται πλέον στο Εθνικό Μουσείο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Μπράντφορντ, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν μια σπάνια τεχνική μαγνητοσκόπησης που εφευρέθηκε πριν από περίπου 100 χρόνια.

Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε από τον Edward Turner γύρω στο 1901, βρέθηκε στα αρχεία του Εθνικού Μουσείο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και με τη βοήθεια ειδικών μετατράπηκε σε ένα ψηφιακό αρχείο, το περιεχόμενο του οποίου μπορεί να παρακολουθήσει ο καθένας.

Σ’ αυτό καταγράφονται εικόνες ενός παπαγάλου, στρατιωτών που παρελαύνουν στο Λονδίνο, καθώς και οικογενειακές στιγμές του κινηματογραφιστή με τα παιδιά του.
Ιστορικοί του κινηματογράφου είχαν εδώ και καιρό χαρακτηρίσει την τεχνική του Turner ως αποτυχία, όμως μόλις τώρα ανακαλύφθηκε η επιτυχία του.

Ο Turner πατεντάρισε την τεχνική του το 1899, όμως τέσσερα χρόνια αργότερα και σε ηλικία μόλις 29 ετών έφυγε από τη ζωή χωρίς να μπορέσει να την εξελίξει και να εκμεταλλευτεί τα οφέλη από την ανακάλυψή του.

Έτσι μετά από 100 περίπου χρόνια, αποδεικνύεται περίτρανα ότι τελικά η τεχνική του ήταν αποτελεσματική, ενώ το βίντεό του, θεωρείται ντοκουμέντο για την ιστορία του κινηματογράφου.