Με μια ανακοίνωση, το ΚΚΕ βάζει τέλος στην τηλεόραση του, 902, που διατηρούσε χρόνια με τους δεκάδες εργαζόμενους να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Πολλοί αναρωτιούνται πως το ΚΚΕ που προσπαθεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων σε άλλες επιχειρήσεις, άφησε στον αέρα τους δικούς του εργαζόμενους κλείνοντας το κανάλι από το οποίο βέβαια είχαν απολυθεί αρκετοί εργαζόμενοι, τεχνικοί και δημοσιογράφοι.

Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση αναφέρει πως «κατανοούμε τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι που μένουν χωρίς δουλειά. Θα τους στηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Η προστασία των ανέργων πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η εξάλειψη της ανεργίας αποτελεί για το ΚΚΕ κεντρικό πρόβλημα που η λύση του συνδέεται με ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και εξουσίας».

Όσο για τα έσοδα του καναλιού από τις διαφημίσεις, η ανακοίνωση αναφέρει πως «τα έσοδα του «902» από αυτήν την πηγή είναι πενιχρά, επειδή είναι σταθμός του ΚΚΕ. Οι καπιταλιστές που διαθέτουν μεγάλο πακέτο για διαφήμιση δεν ενισχύουν ένα μέσο προπαγάνδας πο�� στηρίζει το λαϊκό κίνημα και το δίκιο των εργαζομένων. Ακόμη και από την κρατική διαφήμιση ο «902» έπαιρνε ψίχουλα. Είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης στο ΚΚΕ, που εντείνεται και θα εντείνεται όσο οξύνεται η ταξική πάλη».