Χρέη… κατασκόπου ανέλαβε στο Euro Σουηδός δημοσιογράφος, που παρακολούθησε τον τεχνικό της Αγγλίας και ενημέρωσε σχετικά την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του!

Ο Ola Billger, από την εφημερίδα «Svenska Dagbladet», βρισκόταν στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η ομάδα της Αγγλίας πριν τον αγώνα με την Σουηδία, την Παρασκευή που μας πέρασε.
Κάνοντας βόλτα εντός του ξενοδοχείου, ο δημοσιογράφος παρακολούθησε τον προπονητή της εθνικής Αγγλίας, Roy Hodgson, την ώρα που έδινε οδηγίες στους παίκτες του ενόψει του αγώνα, ο οποίος έληξε με 3 – 2 κάνοντας την Σουηδία να αποχαιρετίσει την διοργάνωση.

«Ήμουν στον τρίτο όροφο και εκείνοι στον πρώτο. Υπήρχε ένα παράθυρο και ένας φεγγίτης ανάμεσά μας», δήλωσε ο Billger σε βρετανική εφημερίδα και συνέχισε: «δεν κατασκόπευσα. Κοιτούσα απλά από το παράθυρο και είδα την ομάδα. Δημοσιογράφος είμαι… τι να έκανα; Έκανα ρεπορτάζ!».

Περιγράφοντας τι συνέβη, πρόσθεσε: «πήρα τα κιάλια μου και μαζί με έναν συνάδελφό μου πήγαμε να παρακολουθήσουμε για περίπου 40 λεπτά από τον φωταγωγό. Δεν ήμασταν σε θέση ν' ακούσουμε τίποτα, αλλά ήταν ξ��κάθαρο πως στην Αγγλία μιλούσαν για την άμυνα της Σουηδίας, το πως θα έκαναν τις επιθέσεις τους και πως θα εκτελούσε τα κόρνερ της η Σουηδία. Ήταν ξεκάθαρο από τα βίντεο και τις τακτικές πως θα ξεκινούσε ο Κάρολ και όχι ο Οξλέιν Τσάμπερλεϊν».

Ο δημοσιογράφος –που έγινε «τσακωτός» από υπάλληλο του ξενοδοχείου- δεν έμεινε στο ρεπορτάζ, αλλά ενημέρωσε και την σουηδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για όσα είχε μάθει.

Ε, με βάση το αποτέλεσμα του αγώνα, δεν μπορείς να πεις ότι βοήθησε ιδιαίτερα την ομάδα της χώρας του…