Επιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου

Αξέχαστες ατάκες, σπαρταριστές ερμηνείες και προεκλογικές υποσχέσεις που φτάνουν μέχρι το… «θα σας εξαφανίσουμε» έχει ο ελληνικός κινηματογράφος για τις εκλογές!

Ποιος δεν έχει δει τουλάχιστον μία σκηνή από το «Υπάρχει Και Φιλότιμο» του Αλέκου Σακελάριου, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στον ρόλο του Μαυρογιαλούρου;
Η –κατά λάθος- ατάκα «θα σας εξαφανίσομεν» και… τα φάσκελα είναι από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της.

Εκλογικό ρεσιτάλ και στο «Τζένη Τζένη», όπου οι δύο ισχυροί κομματάρχες, Μίλτος Κασανδρής και Κοσμάς Σκούταρης ανταγωνίζονται βάζοντας στο «παιχνίδι» ακόμα και την κόρη του Σκουτάρη η οποία κάνει λευκό γάμο με τον φιλόδοξο πολιτικό Νίκο Μαντά. «Οι εκλογές αυτές είναι μουγγές», είναι από τις ατάκες που ξεχωρίζουν.

«Η κυρία δήμαρχος» με τον Βασίλη Αυλωνίτη και την Γεωργία Βασιλειάδου είναι ακόμα μία ταινία για τις εκλογές, αυτή τη φορά στην αυτοδιοίκηση.
«Δεν θα αφήσουμε τα χελιδόνια να μας κουτσουλάνε όλη μέρα. Θα διορίσουμε τέσσερις να τα διώχνουν με τα καλάμια», υπόσχεται ο Αυλωνίτης για να πάρει την δημαρχία, όσο η Βασιλειάδου επιστρατεύει όλη την εξυπνάδα της για να κερδίσει.

Στον πολιτικό στίβο «κατέβηκε» και η Ρένα Βλαχοπούλου, στην «Βουλευτίνα», μοιράζοντας ουκ ολίγες υποσχέσεις για να πάρει σταυρούς, ενώ αξέχαστες έχουν μείνει οι ατάκες του Ντίνου Ηλιόπουλου στα «Θανασάκης ο πολιτευόμενος» και «Ζητείται ψεύτης», αλλά και του Θανάση Βέγγου στο «Ο Θανάσης στη χώρα των εκλογών».

Δείτε στο βίντεο ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου για τις εκλογές