​Για την Χρυσή Αυγή, τις άσχημες στιγμές που ζει ο Έλ��ηνας και η χώρα, και για την περιοδεία του στο εξωτερικό, μίλησε ο Λάκης Λαζόπουλος, που έστειλε το δικό του αισιόδοξο μήνυμα:

«Είμαι ήσυχος. Η ψυχραιμία και η ησυχία είναι ο καλύτερος τρόπος ν΄αντιμετωπίζεις τα πράγματα. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Το ίδιο και η ψυχολογία όλων μηδενός εξαιρουμένου!»

Τονίζει μάλιστα πως αυτό που ζούμε δεν θα τελειώσει όταν βγάλουν αποτέλεσμα οι επερχόμενες εκλογές:

«Η δύσκολη περίοδος δεν μπορεί να τελειώσει από Κυριακή σε Δευτέρα. Θέλει πολύ χρόνο ακόμα!»

Στη συνέχεια, με βάση τα περιστατικά των ημερών (γιαουρτώματα και μπουνιές στα τηλεοπτικά πάνελ), διαχωρίζει την βία από την αποδοκιμασία:

«Όταν υπάρχει έκρηξη σε μια εποχή και τόσα εκατομμύρια πια άνεργοι, ο θυμός, η απόγνωση, σε οδηγεί πολλές φορές σε πράξεις έντονης αποδοκιμασίας. Άλλο η βία, άλλο η αποδοκιμασία. Η αποδοκιμασία έχει άκρα. Η βία ξεκινά από αλλού. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ίσα ίσα που η ελληνική κοινωνία έχει φερθεί συγκρατημένα σε αυτό που της συμβαίνει. Και ευτυχώς που έχουμε τέτοιον πολιτισμό. Και ευτυχώς που έχουμε αυτούς τους Έλληνες που έχουν αυτό το φρένο!»

Τι απαντά όμως σε όσους τον αποκαλούν λαϊκιστή;

«Δεν με απασχολεί που με λένε λαϊκιστή. Το σίγουρο είναι πως δεν είμαι κυβερνηστής. Ο καθένας μπορεί να λέει ο,τι θέλει! Δεν κάνω δημοσιογραφία, και γι΄αυτόν τον λόγο δεν έχω παίξει τερατώδη θέματα που είναι στη γνώση μου και θα μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα καταστάσεις».

Σχολιάζοντας την «Χρυσή Αυγή», τονίζει πως ένας γέρος άνθρωπος την βλέπει ως τον σεκιουριτά που θα τον σώσει όταν τη χρειαστεί.

Τέλος, μιλά και για την περιοδεία του στο εξωτερικό, χαρακτηρίζοντας την ως μια συγκλονιστική εμπειρία, ενώ αναφέρεται και στο περιστατικό με την γερμανίδα διευθύντρια του θεάτρου, η οποία μόλις είδε την μετάφραση του έργου ζήτησε αμέσως να σταματήσει η παράσταση:

«Η διευθύντρια του θεάτρου είδε τη μετάφραση. Δεν πίστευε ότι έλεγα αυτά που έλεγα για τη Μέρκελ και ζήτησε να σταματήσει η μετάφραση, λέγοντας πως εγώ δεν σας έφερα για να λέτε τέτοια πράγματα για τη Μέρκελ. Έγινε φασαρία και τους είπαμε πως το νοικιάσαμε το θέατρο και θα λέμε ο,τι θέλουμε!»

Κάντε κλικ κ��ι δείτε το video…