«Πιστεύουμε πως την 18η του Ιούνη θα είμαστε το 3ο κόμμα. Θα πάρουμε την 3η εντολή για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει κυβέρνηση. Μόνο με τη ΔημΑρ θα υπάρχει κυβέρνηση την άλλη μέρα. Χρειάζεται μια δύναμη ευθύνης και αυτή είναι η ΔΗΜΑΡ με τον Φώτη Κουβέλη. Είναι αυταπάτη ότι η Ευρώπη αλλάζει. Θα είναι κυρίαρχη στην κορυφή του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού μαζί με τις ΗΠΑ . Η Ελλάδα πρέπει να δώσει μια μάχη ανάπτυξης για να παίξει στο δυνατό παιχνίδι της Ευρώπης. Τίποτα δε θα μας χαρίσουν και κανένα δάνειο δεν θα μας δώσουν τσάμπα. Είναι ανταγωνιστική η Ευρώπη. Τη Δευτέρα πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση. Μόνο με μια δυνατή ΔΗΜΑΡ που δεν λαϊκίζει, δεν κινδυνεύει να φύγει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα γίνο��με Ινδία, θα το καταφέρουμε αυτό», υποστήριξε ο Σταμάτης Μαλέλης.

Ο Διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Star έθεσε το εξής ερώτημα στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας, Γ.Μηλιό. «Μπορούμε να μη λαϊκίζουμε και να μας πείτε που θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι ένα απλό ερώτημα του κόσμου. Πέρυσι ο κύριος Τσίπρας μιλούσε για την εξαθλιωμένη γενιά των 700ευρώ,ας πάμε εκεί. Να φτάσουμε από την υπερεξαθλίωση στην εξαθλίωση. Μπορεί και αν ναι, πώς θα γίνει ανάπτυξη σε αυτό τον τόπο»;

«Φυσικά μπορεί να γίνει ανάπτυξη σε αυτό τον τόπο! Πως θα γίνει αυτό; Με σταθεροποίηση της κατάρρευσης, στήριξη των αδυνάτων. Συγκεκριμένα, σταθεροποίηση της οικονομίας και δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη και ταυτόχρονα αναδιανομή με δίκαιο φορολογικό σύστημα. Η χώρα παράγει 200 δισεκατομμύρια ευρώ! Δεν έχουμε ακόμα κτηματολόγιο», απάντησε στον ίδιο τόνο ο Γ.Μηλιός.

Ο Σταμάτης Μαλέλης συνέχισε λέγοντας «ο κόσμος θέλει συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις. Αυτή τη στιγμή ζούμε έναν απίστευτο λαϊκισμό και μια διαδικασία παροχών, όπου μάλλον ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λαθρεμπόριο ελπίδων. Το πρόβλημα είναι το καπιταλιστικό πρόβλημα της Ευρώπης, το οποίο είναι συνολικό, δεν είναι μόνο το πρόβλημα του μνημονίου. Ξαφνικά το 2009 που υπήρχε ένας παράδεισος μπήκε ξαφνικά ένα μνημόνιο, όπως υποστηρίζετε εσείς; Δεν έφταιγε το πελατειακό σύστημα και η διαφθορά του κράτους; Η αριστερά πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, ποιες μεταρρυθμίσεις θα κάνει»;

Η απάντηση ήρθε από ��ον κύριο Μηλιό που είπε πως «θα καταργήσουμε όλα τα golden boys που παίρνουνε τεράστια αμοιβές».

Και ο Μαλέλης του απάντησε πως «τα έχετε πάρει στο κόμμα σας τα golden boys, τον Φωτόπουλο και λοιπούς. Εσείς κολακεύετε αυτό το δημόσιο που δημιούργησε πρόβλημα. Εάν θέλουμε να κάνουμε μια εναλλακτική πολιτική, μια κενσιανή που είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ πως θα γίνει αφού τα χρήματα πρέπει να πάνε σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου και όχι στα δημόσια έργα; Μπορεί τη Δευτέρα να είμαστε μαζί κυβέρνηση, πως θα κάνουμε μια ανάπτυξη, μια επένδυση στην Ελλάδα; Πρέπει να κάνουμε πολιτική για να βρούμε δουλειά στους ανέργους και να μην πουλάμε ελπίδες. Μην τζογάρουμε στη ζωή αυτών των ανθρώπων».