«Όλη αυτή η βία μπορεί να εξηγήσει αναδρομικά διάφορα πράγματα σε αυτή τη χώρα», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος και σχολίασε στο τελευταίο «Αλ Τσαντίρι» της σεζόν το επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη, την Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου στο «Πρωινό ΑΝΤ1».

Μετά από μερικά βίντεο, χιουμοριστικά και μη, για το περιστατικό, ο Λάκης έκανε τα σχόλιά του.

«Ένας άνδρας πέταξε νερό σε μια γυναίκα και σηκώνεται στο πάνελ μία άλλη γυναίκα να την υπερασπιστεί και τρώει αυτή το ξύλο. Και φτάνουμε σαν λαός να μιλάμε αν το γεγονός του χτυπήματος με μία εφημερίδα είναι αυτό που χρειάζεται ένας άνδρας για να ερεθιστεί και να κάνει αυτή την πράξη», είπε ο «mr. Αλ Τσαντίρι».

Ο Λάκης παραλλήλισε το συμβάν με την αρχαία Σπάρτη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «εγώ δεν θα σταθώ σε ιδεολογικά ζητήματα... Έχει σαπίσει τόσο πολύ το σύστημα, που η αναξιοπιστία του καταρρέοντος συστήματος δημιουργεί άλλοθι στις κρυμμένες φωλιές. Εμένα με απασχολεί πως ένας άνθρωπος χρησιμοποιεί την σημαντική σωματική του δύναμη για να χτυπήσει το ασήμαντο σωματικό. Πώς το χέρι δίνει μπουνιά στο μυαλό. Χρειάζεται ένας τόνος σίδερο για να χτυπήσεις μια μύγα;».

«Οι Σπαρτιάτες, αν τους αντιμιλούσε η μάνα, η αδερφή, η φίλη τους, θα την σάπιζαν στο ξύλο; Και οι 300 του Λεωνίδα θα χειροκροτούσαν και θα έλεγαν “καλά της έκανε”; Αυτή την απορία έχω! Όσο για την κυρία Κανέλλη; Σηκώθηκε για να υπερασπιστεί μία άλλη γυναίκα και εμένα κάτι μου λέει αυτό», συνέχισε και κατέληξε: «πρέπει να σηκωθούμε όρθιοι στους καιρούς»!