«Υπάρχει αδιέξοδο, παρά το ότι μπορώ να προσβάλλω την απόφαση αυτή. Ουσιαστικά, μένω όμηρος εδώ», δηλώνει ο αλβανικής καταγωγής Νίκο Άγκο, που αντιμετωπίζει την απέλαση μετά από 21 χρόνια στη χώρα μας, ενώ περιέγραψε πώς έπεσε θύμα της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Ο δημοσιογράφος μίλησε για την περιπέτειά του και την απόφαση για απέλαση.
Όπως είπε, το 2007 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί του συνέστησαν να μην εργάζεται για αρκετό καιρό και στη συνέχεια να μην δουλεύει κάτω από τον ήλιο, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός δουλειάς για ένα χρόνο.

«Έπρεπε να καταθέσω τα χαρτιά για την άδεια παραμονής μου. Μαζί με τα δικαιολογητικά, κατέθεσα 50 αντί για 200 ένσημα, αλλά και την ιατρική γνωμάτευση ότι μου είχαν πει να μην δουλέψω. Μου έδωσαν βεβαίωση –που, βέβαια, ήταν παράνομο γιατί δεν είχα όλα τα δικαιολογητικά εντάξει- αλλά αυτό με καθησύχασε», εξιστόρησε ο Νίκο Άγκο.

Έπειτα από 8 μήνες ο δημοσιογράφος κλήθηκε να καταθέσει είτε ιατρική γνωμάτευση, είτε βεβαίωση της αστυνομίας για τα ταξίδια του και εκείνος προσκόμισε και τα δύο.
«Μετά από 1,5 χρόνο, συνολικά 2,5 χρόνια -που στο διάστημα αυτό θα είχε λήξει η άδεια παραμονής μου αν είχε βγει- ο δήμος Αθηναίων με ειδοποίησε να παραλάβω ένα χαρτί μέχρι τις 22 του μήνα, αλλιώς θα πρέπει να φύγω από την Ελλάδα».

«Το χαρτί λέει ότι σε 30 μέρες, μέχρι τις 18 Ιουνίου δηλαδή, πρέπει να εγκαταλείψω την ελληνική επικράτεια, ειδάλλως, από τις 19 ��ου μήνα καλείται η ελληνική αστυνομία να εκτελέσει την απέλασή μου», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ διευκρίνισε πως υπάρχει νομική οδός την οποία θα ακολουθήσει.

Ήδη, ο δημοσιογράφος έχει αναθέσει σε δικηγόρο να κάνει αίτηση ακύρωσης της διοικητικής πράξης για την απέλασή του. Ωστόσο, όπως τόνισε, για 4 ή 5 χρόνια, μέχρι να αποφασίσει σχετικά το δικαστήριο, ο ίδιος εγκλωβίζεται στην Ελλάδα, δεν μπορεί να ταξιδέψει και δεν έχει άδεια παραμονής!


​​