Επιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου

Θυμάσαι τα κινούμενα σχέδια που έβλεπες όταν ήσουν παιδί; Το star.gr σε ταξιδεύει πίσω στα χρόνια της αθωότητας και σου θυμίζει τις σειρές που όλοι είδαμε όταν ήμασταν μικροί και… θα ξαναβλέπαμε ακόμα και σήμερα!

Από πού να ξεκινήσεις και πού να τελειώσεις;
Ποια να επιλέξεις και ποια να αφήσεις απ’ έξω;

Από την λίστα δεν πρέπει να λείπει σίγουρα ο «Αστυνόμος Σαΐνης», ο αδέξιος, απλής ευφυΐας ντετέκτιβ, που κατάφερνε πάντα να ανατρέπει τα σχέδια του κακού δρ. Claw, με τα gadgets που είχε (εμπρός καλό μου χέριιιιιιιιι), αλλά και την (διακριτική) βοήθεια της ανιψιάς του και του σκύλου της.

«Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα ξεχασμένο δάσος, υπήρχε ένα μακρινό χωριουδάκι. Εκεί ζούσαν κάτι μικροσκοπικά πλασματάκια που τα λέγανε Στρουμφ και ήταν γεμάτα χαρά και καλοσύνη…», ξεκινούσαν τα «Στρουμφάκια» και τα σχόλια περιττεύουν, ενώ από κοντά ακολουθούν ο «Ροζ Πάνθηρας» και ο «Sport Billy» με την βαλίτσα - θαύμα και την δολοπλόκα Queen Vanda.

Παρέα ενάντια στο κακό ήταν τα «Χελωνονιτζάκια», μαθήματα καλοσύνης έδιναν οι «Φωτεινούληδες» και «Τα Αρκουδάκια Της Αγάπης», ενώ οι «Βαβουροπατάτες» μας έκαναν να γελάμε με τα ξεκαρδιστικά μπερδέματά τους.

Στα πιο… κ��ριτσίστικα, η «Candy Candy» των 115 επεισοδίων κατάφερε να αντέξει όσα της έκανε η στριμμένη πλούσια κοπέλα (Eliza) και ο αδερφός της, αλλά και η «Sailor Moon» που με την δύναμη του φεγγαριού προστάτευε την Γη από το σκοτεινό βασίλειο.

Αν θες κάτι πιο… αντρικό, σου θυμίζω τους «Thundercats» με την παρέα του Liono και το ξίφος των οιωνών, τους «G.I. Joe», τους Αμερικανούς ήρωες που πολεμούσαν την ομάδα των Κόμπρα, τους «Transformers» από τον πλανήτη Cybetron που προστάτευαν την ανθρωπότητα από τα σατανικά Dicepticons, αλλά και τον «Kabamaru» με σχολικές μαφίες, τις ίντριγκες τους ninja και τις μακαρονάδες.

Όσα και να γράψει κανείς, πάντα θα θυμάται ακόμα ένα να προσθέσει…
Τι λες για τα «Γούντι ο Τρυποκάρυδος», «Χάιντι», «Μάγια η Μέλισσα», «Μικρό μου Πόνι», «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος», «Scooby Doo» και «Flintstones»;
Ή μήπως προτιμάς κάποιο από τα «Jetsons», «Spiderman» και «Captain Planet»;


Δες φωτογραφίες των παιδικών σειρών που όλοι αγαπήσαμε και στο βίντεο το πρώτο επεισόδιο από τα «Στρουμφάκια»
​​​