Επιμέλεια: Βεργιώτη Χριστίνα

Ημέρα της μητέρας σήμερα, και από το star.gr ψάξαμε και σας βρήκαμε τις καλύτερες τηλεοπτικές μαμάδες που λατρέψαμε μέσα από εκπομπές και σειρές!

Γιατί ο ρόλος της μητέρας δεν παύει να είναι δύσκολος έστω και μέσα από το γυαλί.

Ξεκινάμε με την «Claire» από τη σειρά «Modern Family» Μπορεί να είναι νευρωτική ως μητέρα, αλλά εύκολα την αποκαλείς «φύλακα άγγελο», γιατί είναι εκεί ώστε να σε προστατέψει από κάθε λογής κινδύνους, ανοησίες και μπελάδες.

Σειρά έχει άλλη μια αξιαγάπητη τηλεοπτική μαμά. Μιλάμε για την «Gloria», κατά κόσμον Sofia Vergara, και πάλι από τη σειρά «Modern Family». Πρόκειται για τον τύπο μητέρας που εκτός από θεά, είναι πάντα εκεί ώστε ν΄αγκαλιάσει και να υποστηρίξει κάθε εκκεντρικότητα και κάθε επανάσταση του παιδιού της. Είναι υποστηρικτική, προστατευτική και πάνω της μπορείς να στηριχτείς, ακόμα και αν έχεις κάνει λάθος. Δεν θα σε μαλώσει, αλλά με τον τρόπο της θα σε κάνει να καταλάβεις πως… έφταιξες!

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσαμε να εξαιρέσουμε την Marge Simpson, από την περιβόητη οικογένεια των «Simpsons». Πρότυπο μητέρας για περισσότερο από 25 χρόνια η Marge παραδίδει μαθήματα στις απανταχού μητέρες με την κοινή λογική αλλά και ��ην απέραντη αγάπη με την οποία αντιμετωπίζει τις σκανταλιές των παιδιών της.

Εντύπωση στο ρόλο της μητέρας, μας έκανε και η Christina Applegate ως «Reagan», η οποία τα έχει βρει σκούρα στον πρώτο χρόνο της μη��ρότητας, μιας και παράλληλα είναι εργαζόμενη. Ωστόσο αντιμετωπίζει τις αναποδιές με θάρρος και χιούμορ. Και τελικά… τα καταφέρνει!

Πρότυπο μητέρας και η «Meredith» (Elen Pompeo) από την σειρά «Grey’ s Anatomy», οποία μετά από μια αποβολή, αποφασίζει να υιοθετήσει μετά από πολλές δυσκολίες ένα αξιαγάπητο κοριτσάκι από το Μαλάουι, το οποίο περιβάλλει με όση φροντίδα στοργή και αγάπη χρειάζεται. Αυτό για να μην ξεχνάμε πως μητέρες δεν είναι μόνο οι βιολογικές μητέρες.

Μητέρα ιδανική για… έφηβο γιο είναι η «Jules» (Courtney Cox) από το «Cougar Town». Μπορεί καμιά φορά ο γιος της να βρίσκει κάποιες πράξεις ή κινήσεις της ντροπιαστικές, αλλά αυτό που κυριαρχεί μεταξύ τους είναι η απόλυτη αγάπη και σεβασμός.

Για το τέλος, σας αφήσαμε την «Daenerys» από το «Game οf Thrones». Εδώ η έννοια «μητέρα» είναι μεταφορική, μιας και η «Daenerys» γεννά στη σειρά τρεις…Δράκους τους οποίους στη συνέχεια χρησιμοποιεί ώστε να πάρει πίσω το Βασίλειο που δικαιωματικά θεωρεί πως της ανήκει. Την αποκαλούν και «μητέρα των Δράκων», και στο ρόλο της μια χαρά είναι, μιας και συμπεριφέρεται όπως κάθε μητέρα!