Στα νερά της Πάφου «έδεσε» η πιο ακριβή θαλαμηγός του κόσμου, που ανήκει στον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Αλ Ουαλίντ Μπιν Ζαγιέντ, ο οποίος επέλεξε το νησί για να κάνει τις διακοπές του συνοδεία περισσότερων από 40 ατόμων!

To μήκους 90 μέτρων «Kingdom 5KR» διαθέτει δύο καταστρώματα, δεκάδες καμπίνες για τους επισκέπτες της και το προσωπικό, χώρους αναψυχής και κάθε πολυτέλεια, ενώ είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Μάλιστα, το σκάφος είναι τόσο μεγάλο που δεν χωρούσε στο αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής Λατσί, με αποτέλεσμα να «δέσει» στον κόλπο της Χρυσοχούς, σχεδόν απέναντι από το πολυτελές ξενοδοχείο όπου φαίνεται να διαμένει ο 55χρονος πρίγκιπας.

Άλλες πληροφορίες, πάντως, λένε πως ο 55χρονος αλ Ζαγιέντ δεν μένει στο ξενοδοχείο, αλλά πηγαινοέρχεται με ένα σκάφος 10 μέτρων, ενώ άλλες φορές προτιμά ελικόπτερο!

Όπως είναι φυσικό, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με την αστυνομία να κάνει συχνές περιπολίες.

Ο πρίγκιπας μπορεί να μη διαθέτει ουσιαστική επιρροή στη λήψη των αποφάσεων εντός του βασιλικού οίκου των Σαούντ, όμως, η οικονομική του άνεση... δεν κρύβεται.

Φημισμένος για τις επενδυτικές του κινήσεις, ο εκκεντρικός κροίσος διαθέτει επίσης ένα Βoeing 747, ένα Αirbus 321 και μια θαλαμηγό μήκους 86 μέτρων, ενώ στα τέλη του χρόνου θα αποκτήσει ακόμα ένα σκαφάκι αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων!

Δείτε την πολυτελή θαλαμηγό!