Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μιλά στο ένθετο της εφημερίδας Έθνος για όλα. Την οικονομική κρίση, τις συναυλίες του και φυσικά για τη νέα του προσπάθεια στο εξωτερικό.

Ο γνωστός τραγουδιστής παραδέχεται ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι αρκετά δύσκολο και αρκετές συναυλίες δεν έχουν πάει και τόσο καλά. Ο Μιχάλης πάντως θέλει να μένει αισιόδοξος και τονίζει ότι οι συναυλίες κάποιων άλλων καλλιτεχνών πάνε πολύ καλά.

«Αυτό δείχνει πως σε αυτήν τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία ο κόσμος δεν τα αφόρισε όλα, αλλά έκανε μια αυστηρή επιλογή με βάση το προσωπικ�� του κριτήριο», λέει.

Απαντά ακόμα και σε όλα αυτά που ακούστηκαν με τα σκάνδαλα φοροδιαφυγής στον καλλιτεχνικό χώρο και για την κρίση που πέρασε η νύχτα.

«Η νύχτα περνά τρομερή κρίση. Τη χρονιά που πέρασε, η κίνηση ήταν εξαιρετικά μειωμένη. Πιο κάτω και από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Και όλοι αναγκάστηκαν να μειώσουν τις αμοιβές τους, όχι φυσικά από φιλανθρωπία, αλλά επειδή δεν γινόταν αλλιώς», τονίζει και προσθέτει για τη φοροδιαφυγή:

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις. Όταν κάποιος παραβαίνει το νόμο πρέπει να υφίσταται τις κυρώσεις. Από εκεί και πέρα δε νομίζω ότι οι τραγουδιστές είναι οι αρχιερείς της φοροδιαφυγής».

Πάντως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δεν πτοείται από τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς. Αντίθετα, επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή για να κάνει το μεγάλο του άνοιγμα στο εξωτερικό. Αυτές τις μέρες μάλιστα ακούγεται και το πρώτο του ξενόγλωσσο τραγούδι που αποτελεί και την αφετηρία της προσπάθειάς του για διεθνή καριέρα.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα το οποίο το έχω πάρει πολύ σοβαρά. Ήδη το πρώτο τραγούδι κυκλοφόρησε στο εξωτερικό από τη UniversalΓερμανίας, ενώ το ολοκληρωμένο album θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Πάντα ήθελα να δοκιμαστώ και εκτός Ελλάδας. Η μουσική μου πιστεύω πως μπορεί να πατήσει στις γραμμές της ευρωπαϊκής ποπ σκηνής. Γνωρίζω τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις όλου αυτού του πράγματος, παρ’ όλ’ αυτά εί��αι αρκετά αισιόδοξος και θα το παλέψω γιατί για μένα είναι όνειρο ζωής», εξομολογείται ο τραγουδιστής.

Και τώρα τα άσχημα νέα για τις θαυμάστριές του. Κορίτσια ο Μιχάλης για να κατακτήσει το όνειρό του είναι διατεθειμένος να ζήσει μόνιμα στο εξωτερικό, αλλά όχι για πάντα.

«Αυτό είναι δεδομένο. Αν θέλεις να πάνε τα πράγματα καλά έξω πρέπει να βρίσκεσαι εκεί. Ποτέ όμως δε θα εγκαταλείψω τη χώρα μου, την πατρίδα μου, το σπίτι μου, την Ελλάδα», λέει.