Άσχημα ξεμπερδέματα φαίνεται ότι θα έχει ο Γ. Θεοφάνους, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, μια εταιρεία με την επωνυμία «Αφοί Σοφικίτη Ο.Ε.» τον σέρνει στα δικαστήρια για χρέη, ύψους 100.000 ευρώ!

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο, λίγο πριν ο Γ. Θεοφάνους κάνει τα εγκαίνια για το «Μουσικό Εργαστηράκι», του. Απευθύνθηκε λοιπόν στη συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου να κάνει κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές εργασίες στο χώρο που φιλοξενεί το εργαστήρι.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας καταγγέλλουν ότι ο Γ. Θεοφάνους δεν τους έδωσε ούτε καν μια μικρή προκαταβολή και μάλιστα βιαζόταν και τους πίεζε αρκετά γιατί είχε ήδη αρχίσει να διαφημίζει το νέο του δημιούργημα.

«Το έργο το αναλάβαμε στις αρχές Μαρτίου και έπρεπε μέσα σε 20 μέρες να παραδώσουμε κιόλας. Ήταν μια αρκετά δύσκολη δουλειά, αφού οι περισσότεροι χώροι έχουν καλυφθεί από κρύσταλλο και γυαλί», λένε οι υπεύθυνοι της εταιρείας.

Μάλιστα όταν λίγες μέρες μετά την έναρξη των εργασιών οι ιδιοκτήτες ζήτησαν από το μηχανικό που είχε αναλάβει το έργο να τους δώσει κάποια χρήματα για τα υλικά, εκείνος το αρνήθηκε, λέγοντάς τους ότι μόλις είχε γεννήσει η σύζυγος του Γ. Θεοφάνους και δε θα ήταν σωστό να του ζητήσει τώρα λεφτά.

Είδαν και αποείδαν λοιπόν οι άνθρωποι, αφού όπως ισχυρίζονται μετά από πέντε σχεδόν μήνες δεν έχουν εισπράξει ούτε σεντ και κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα νομής που θα εκδικαστούν στις αρχές Αυγούστου.

Ο Γ. Θεοφάνους πάντως, μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζει ότι άλλος είναι ο οφειλέτης, δείχνοντας προς την πλευρά του μηχανικού που ανέλαβε τη μελέτη του έργου.

«Άλλος είναι ο πραγματικός οφειλέτης και όχι ο κ. Θεοφάνους. Οι πελάτες μου έδωσαν το κτίριο αυτό να το φτιάξει ένας μηχανικός – κατασκευαστής ο οποίος όπως φαίνεται δεν έχει τακτοποιήσει ακόμα τις οικονομικές εκκρεμότητες. Σ’ αυτό θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε κι εμείς, ώστε να ανταποκριθεί γρήγορα στις υποχρεώσεις του. Αν η εταιρεία που εκπροσωπώ υποχρεωθεί από το δικαστήριο να πληρώσει εκείνη, το χρέος θα τακτοποιηθεί την ίδια ώρα», λέει ο δικηγόρος του Θεοφάνους.