Σοκ προκαλεί η πληροφορία ότι η χολιγουντιανή σταρ Τζένιφερ Λόπεζ σκέφτεται πολύ σοβαρά να τραγουδήσει σε συναυλία στα Κατεχόμενα και μάλιστα όχι σε μια οποιαδήποτε ημερομηνία αλλά στις 20 Ιουλίου, δηλαδή στην επέτειο της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον τουρκικό Τύπο, η Λόπεζ θα εμφανιστεί στην σκηνή νέου ξενοδοχείου «Premium» στο Καζάφανι Κερύνειας, όπου αυτήν την περίοδο δημιουργείται η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Μάλιστα, η JLo σκοπεύει να γιορτάσει εκεί και τα 41α γενέθλιά της στις 24 Ιουλίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή των εγκαινίων του πολυτελούς ξενοδοχείου. Η Τζένιφερ θα φιλοξενηθεί στην βασιλική σουίτα του για μια εβδομάδα μαζί με τον σύζυγο και τα παιδιά της, ενώ στον ίδιο όροφο θα βρίσκονται μόνο οι φίλοι της και η 12μελής φρουρά της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το δέλεαρ για αυτήν την παρουσία και την συνακόλουθη ενίσχυση του τουρισμού του ψευδοκράτους είναι η αμοιβή ύψους τριών εκατ. δολαρίων που έταξαν οι Τούρκοι στην Λόπεζ. Όμως αρκούν τρία εκατ. δολάρια για να εξαγοραστεί η ιστορία, να σβηστεί η κατοχή και να ξεχαστεί ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού;

Ήδη ελληνοαμερικανικοί φορείς αλλά και απλοί πολίτες έχουν στείλει επιστολές διαμαρτυρίας στην εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα της Τζένιφερ Λόπεζ. Της εξηγούν ότι το ψευδοκράτος δεν έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ, ούτε φυσικά από τις ΗΠΑ. Μάλιστα, ακόμα και βουλευτές και γερουσιαστές ζητούν επιτακτικά να ακυρώσει η JLoτη συναυλία της. Θα το κάνει όμως ή θα λυγίσει μπροστά στην θέα των δολαρίων;