Είναι πιθανότατα ο πιο γνωστός-άγνωστος Έλληνας. Μπορεί να μην είναι πολιτικός, καλλιτέχνης ή αθλητής κι όμως όλοι μιλάνε γι’ αυτόν.

Ο λόγος για τον Μάκη Παντζόπουλο (κατά κόσμον Ματέο) ο οποίος από τη στιγμή που εντοπίστηκε στο πλευρό της Ελένης Μενεγάκη έχει γίνει ένα από τα πλέον περιζήτητα πρόσωπα για τους paparazzi αλλά και το κοινό.

Με καταγωγή από τα Λιβάδεια της Άνδρου, όπως αναφέρει στο δημοσίευμα-αφιέρωμα του το Down Town, ο Μάκης Παντζόπουλος γεννήθηκε το 1969 στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σχολείο πήγε στου Μωραΐτη και οι συμμαθητές του μιλούν για ένα ξανθό, ψηλό και αδύνατο αγόρι, πάντα δραστήριο και χαρούμενο το οποίο ήταν πρώτο στις πλάκες και την καλοπέραση.

Κάτι το οποίο δεν άλλαξε ούτε όταν έγινε φοιτητής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών -με πολύ καλές επιδόσεις μάλιστα- στον Μάκη άρεσε να περνά καλά τόσο αυτός όσο και οι φίλοι του: «Μερικά από τα πάρτυ της παρέας σε Μύκονο και Πάρο στα τέλη των ‘80s και των ‘90s έχουν μείνει θρυλικά. Μπορούσε να κολυμπάει όλη μέρα και να χορεύει όλη νύχτα, ζούσε κάθε στιγμή της ζωής του» αναφέρει φίλος από τα παλιά στο περιοδικό σημειώνοντας ωστόσο ότι ήταν ιδιαίτερα χαμηλών τόνων όσον αφορά τη χλιδή και προσπαθούσε να περνά καλά στη ζωή του αποφεύγοντας να κάνει επίδειξη χρημάτων και περιουσίας.

Τελειώνοντας τις σπουδές του, ο Μάκης μετακομίζει στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακό κατά τη διάρκεια του οποίου γνωρίζει πολλούς σημαντικούς ανθρώπους με τους οποίους κρατά ακόμη επαφή. Εκεί γνώρισε και τη Δωροθέα Μερκούρη με την οποία έζησε έναν παθιασμένο έρωτα για μια πενταετία και διατηρεί ακόμη και σήμερα εξαιρετικές σχέσεις.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο εγγονός του συνιδρυτή της Misko, Ελευθέριου Μαντζίκα, αγοράζει ένα κτήμα στην αγαπημένη του Άνδρο και κτίζει μια πρότυπη «πράσινη» ξενοδοχειακή μονάδα, το Όναρ. Η επιχείρηση «κάνει» τον Ματέο μόνιμο κάτοικο Άνδρου με εξαίρεση κάποιους μήνες στο σπίτι του στ��ν Εκάλη ή ταξιδεύοντας σε εξωτικούς προορισμούς.

Η ζωή του κυλούσε ήρεμα, σε ρυθμούς… Μάκη Παντζόπουλου, ώσπου ξέσπασε η ιστορία με την Ελένη Μενεγάκη και ξεκίνησε η πολιορκία των… παπαράτσι: «Για πρώτη φορά στη ζωή μου τον είδα τόσο τρομαγμένο, τον φόβισε πολύ όλη αυτή η ξαφνική δημοσιότητα» υπογραμμίζει φίλος του ο οποίος αποκαλύπτει ότι ο Ματέο ζήτησε τη βοήθεια επικοινωνιολόγου για να αντιμετωπίσει το κύμα δημοσιότητας.

Η συμβουλή του; Να μη μιλήσει ποτέ και για τίποτα γιατί ό,τι και να έλεγε θα πυροδοτούσε ακόμη περισσότερο τις φήμες. «Τον τελευταίο καιρό» σημειώνει ο φίλος του «αποδέχθηκε το πόσο δημόσιο πρόσωπο είναι η Ελένη Μενεγάκη και έχει ηρεμήσει αρκετά, αποφασίζοντας να το αντιμετωπίσει»…