Αποκαλύψεις, διαψεύσεις και... «αδειάσματα» γίνονται στη Χάγη, όπου συνεχίζεται η δίκη για τα εγκλήματα πολέμου στη Σιέρα Λεόνε. Μπορεί στην κατάθεσή της η Ναόμι Κάμπελ να ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ποιός και τι της έκανε δώρο, η ηθοποιός Μία Φάροου, όμως, έρχεται να διαψεύσει κατηγορηματικά το μοντέλο!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τη Δευτέρα και η πρώην ατζέντης της "Μαύρης Γαζέλας", Κάρολ Γουάιτ, την "έδωσε στεγνά", καταθέτοντας στο δικαστήριο ότι το μοντέλο πήρε τα διαμάντια που της είχε τάξει ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η Ναόμι της έδειξε τα διαμάντια το ίδιο βράδυ, αλλά "ήταν απογοητευμένη, επειδή δεν γυάλιζαν", ενώ κατέθεσε επίσης ότι το μοντέλο και ο πρώην πρόεδρος "είχαν φλερτάρει λίγο" κατά τη διάρκεια του δείπνου.

Η ίδια η Ναόμι Κάμπελ ωστόσο, καταθέτοντας στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, υποστήριξε πως μετά από ένα φιλανθρωπικό δείπνο στη Νότιο Αφρική που είχε οργανώσει ο Νέλσον Μαντέλα, δύο άνδρες την επισκέφθηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμενε, και της έδωσαν «ένα σακουλάκι με μερικά πετράδια, πολύ μικρά και βρώμικα».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ίδια, εκμυστηρεύτηκε το γεγονός στη Μία Φάροου και σε ορισμένα άλλα άτομα, ενώ έδωσε το σακουλάκι στο φιλανθρωπικό ίδρυμα ��ου Νέλσον Μαντέλα - γεγονός που παραδέχθηκε ο πρώην επικεφαλής του ιδρύματος.

Αλλά και σε αυτά, άλλη τροπή έδωσε η κατάθεση της Μία Φάροου, η οποία είπε στο δικαστήριο πως άκουσε τη «μαύρη γαζέλα» να λέει ότι είχε δεχθεί ένα «τεράστιο διαμάντι» από άνδρες που είχε στείλει ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας, Τσαρλς Τέιλορ.

«Είπε ότι το βράδυ την είχαν ξυπνήσει άνδρες που της χτυπούσαν την πόρτα και ότι τους είχε στείλει ο Τσαρλς Τέιλορ και ότι της είχαν δώσει ένα τεράστιο διαμάντι», υποστήριξε η ηθοποιός.

Πρώτη ανάρτηση 09/08/2010 12:34