Ξινό βγήκε το ταξίδι της Έλενας Παπαρίζου και των Onirama στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, αφού ανάμεσα στους θεατές της συναυλίας τους, ήταν και άντρες του ΣΔΟΕ, που… έπιασαν λαβράκι!

Οι ελεγκτές, που βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο γήπεδο Αγ. Αντωνίου στο Ληξούρι, στο οποίο ήταν η προγραμματισμένη συναυλία των τραγουδιστών, δεν παρακολουθούσαν την σκηνή, αλλά το… ταμείο.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν πως τα εισιτήρια που έπαιρναν οι θεατές ήταν αθεώρητα! Και δεν μιλάμε για ένα ή δύο, αλλά για 8.000 εισιτήρια των 20 ευρώ.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι την εκδήλωση είχε αναλάβει ποδηλατικός όμιλος όχι της Κεφαλονιάς, όπως θα ήταν φυσιολογικό, αλλά άλλου νησιού!

Βέβαια ο πρόεδρος του ποδηλατικού ομίλου δήλωσε άγνοια για τα αθεώρητα εισιτήρια και έριξε τις ευθύνες στην εταιρία παραγωγής.

Αποκαλύφθηκε λοιπόν ότι υπήρχε ιδιωτικό συμφωνητικό βάσει του οποίου ο ποδηλατικός όμιλος είχε υποχρέωση να καταβάλει στην εταιρία παράγωγης το ποσό των 46.000 ευρώ συν 23% ΦΠΑ, δηλαδή 56.680 ευρώ.

Όμως το ιδιωτικό συμφωνητικό δεν κατατέθηκε ποτέ στην εφορία, για να εισπραχτούν οι ανάλογοι φόροι.

Το κόλπο αυτό με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις φαίνεται ότι είναι πολύ δημοφιλές στις συναυλίες των καλλιτεχνών και το ΣΔΟΕ, που δεν έχει σκοπό να το αφήσει έτσι, κάνει φύλο και φτερό τα οικονομικά τους.