«Δεν ικανοποιούμαι εύκολα. Γενικότερα, δεν ευχαριστιέμαι στη ζωή μου. Δεν είμαι αυτό που λέμε χαρούμενο παιδί», εξομολογείται ο Νίκος Κουρής και παραδέχεται πως έχει κάνει κακό στον εαυτό του με διάφορους τρόπους, ενώ τονίζει πως ο ερχομός του γιού του του άλλαξε τη ζωή.

Αναφερόμενος στις περιόδους που αμέλησε τον εαυτό του, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρει: «γενικά, έχω κάνει πολύ μεγάλο κακό στον εαυτό μου, για χιλιάδες λόγους. Έχω υπάρξει και πολύ αυτοκαταστροφικός. Όταν άρχισα σιγά σιγά να ονειρεύομαι πράγματα, κατάλαβα ότι πρέπει να προσέχω τον εαυτό μου και να τον φροντίζω όσο μπορώ».

«Όσο μεγαλώνω, γίνονται καλύτερα. Όσο μεγαλώνω, επιτρέπω περισσότερα πράγματα στον εαυτό μου, δίνω περισσότερες ευκαιρίες, βλέπω ότι σε ορισμένα πράγματα ήμουν απόλυτος. Δεν χτυπιέμαι πια κάτω σαν χταπόδι. Είμαι πιο ήρεμος», συνεχίζει ο Νίκος Κουρής και παραδέχεται πως στο παρελθόν τα προσωπικά του ήταν άστατα.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στο γιο του και στον τρόπο που βιώνει την πατρότητα. «Είναι μια συνεχής δοκιμασία. Όταν έχεις παιδί, αλλάζουν πολλά πράγματα στον τρόπο που βλέπεις τη ζωή σου. Ακόμα και το σπίτι που θα μείνεις, το που θα βγεις, το με ποιους θα κάνεις παρέα, όλα έχουν να κάνουν με το παιδί σου. Ακόμα και το τι θα φορέσεις. Εμένα, μια ζωή, μου άρεσε να φοράω μαύρα. Τώρα φοράω και κανένα χρώμα, μόνο και μόνο για τον Πέτρο», αναφέρει.

«Καλύτερα που δεν υπάρχει ασφάλεια. Δεν χρειάζεται. Ο φόβος που σου δίνει η αβεβαιότητα σε αφυπνίζει. Το μέλλον είναι σκοτεινό, αλλά έτσι ήταν πάντα», καταλήγει ο ηθοποιός, σχολιάζοντας την ισχύουσα κατάσταση.