Την απογοήτευσή της για τα νέα δεδομένα στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και το πόσο πολύ έχουν αλλάξει τα πράγματα στη νυχτερινή Αθήνα, εκφράζει η μεγάλη κυρία του τραγουδιού Μαρινέλλα.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια μίλησε στο περιοδικό ΕΓΩ για το πώς ήταν τα πράγματα παλιότερα στη νύχτα, την προσπάθεια που έκαναν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία τραγουδιστές για να καταξιωθούν, αλλά και την αντίθεση σε σχέση με το σήμερα και τους νέους τραγουδιστές.

«Όλα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εχει αλλάξει όλη η ζωή-πόσο μάλλον η διασκέδαση και οι διασκεδαστές. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι ο εαυτός σου. Ηταν διαφορετικός ο τρόπος που διασκεδάζαμε παλιά. Οι τραγουδιστές έρχονται και τους παίρνει η ταχύτητα της ζωής. Σήμερα κάνεις δύο σουξέ και γίνεσαι φίρμα. Δεν προλαβαίνουν τα παιδιά να σταθούν γερά στα πόδια τους. Δεν φταίνε. Είναι σαν μία χιονόμπαλα. Πέφτει περισσότερο χιόνι, γίνεται μεγαλύτερη η μπάλα. Είναι σα να τους στέλνεις από το νηπιαγωγείο στο πανεπιστήμιο. Φταίει το σύστημα. Εμείς είμαστε λίγο πιο τυχεροί. Δυσκολευτήκαμε. Καθίσαμε πιο πολλά χρόνια στο θρανίο. Αυτό μας έψησε πολύ».

Αν μη τι άλλο, τα κομμάτια που έχει ερμηνεύσει, όχι μόνον άντεξαν στο χρόνο, αλλά διασκευάστηκαν και ακόμη διασκευάζονται. Η επιλογή του τραγουδιού είναι το πιο σημαντικό πράγμα, τονίζει η Μαρινέλλα, μετά τη φωνή.

«Η σωστή επιλογή ρεπερτορίου είναι πολύ σημαντική. Οι νέοι τώρα δεν διαλέγουν τα τραγούδια τους και βλέπεις ότι η επιλογή γίνεται με το κατά πόσον θα πουλήσουν αυτά τα τραγούδια. Ενας καλλιτέχνης, για να σταθεί στα πόδια του και να γίνει κάτι, παίρνει το τραγούδι που του δίνουν. Θέλει να γίνει φίρμα από τη μία μέρα στην άλλη. Όμως δεν είναι έτσι. Δεν φταίει η τραγουδίστρια ή ο τραγουδιστής, αλλά οι εταιρείες. Τους το επιβάλλουν να πουν τραγούδια που σε έναν μήνα τα ξεχνάμε. Γι’ αυτό βλέπεις ότι πολλά παιδιά μοιάζουν, φωνητικά, εμφανισιακά. Ντύνονται και φτιάχνονται με τον ίδιο τρόπο, κάνουν γυμναστικές και κοιλιακούς, τα τραγούδια και τα χορευτικά είναι τα ίδια. Τα βλέπετε. Τα καλά τραγούδια όμως θα μείνουν κλασικά».

Η Μαρινέλλα θα πραγματοποιήσει δέκα παραστάσεις στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ, σε ένα μεγάλο αφιέρωμα για την ζωή της και καλλιτεχνική της πορεία, σε κείμενα των Παπαθανασίου- Ρέππα και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.