Ηρθε με την οικογένειά του από την Βαλένθια στην Ελλάδα, με στόχο μία καριέρα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ραούλ Μπράβο μίλησε στο περιοδικό ΕΓΩ για τις υπέροχες, όπως λέει στιγμές που περνά στην Ελλάδα, παρέα με την γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά, την πορεία του στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ισπανία.

«Σκεφτόμαστε να επιστρέψουμε, γιατί έχουμε τους συγγενείς μας και τους φίλους μας στην χώρα μας, αλλά δεν αποκλείω και την πιθανότητα να έλθουμε μόνιμα στην Ελλάδα, γιατί ��ίναι πολύ όμορφα εδώ. ‘Εχει καταπληκτικά νησιά, είναι πανέμορφα», δήλωσε ο Μπράβο.

Δίνοντας μεγάλη έμφαση στην οικογένειά του ο Ραούλ Μπράβο απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με το πόσο πολύ ανάγκη έχουν οι αθλητές την ισορροπία σε προσωπικό και δη σε οικογενειακό επίπεδο. Γενικά, σε οτιδήποτε άλλο πέρα από τη δουλειά τους. «Οι ποδοσφαιριστές δημιουργούν οικογένεια σε πολύ νεαρή ηλικία, γιατί ξεκινούν να βγάζουν καλά χρήματα από πολύ μικροί. ‘Ετσι, όταν βρουν μία γυναίκα και την αγαπήσουν, δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε οικογένεια, γιατί έχουν ανάγκη από ισορροπία στην ζωή τους. Όταν έχεις τα πάντα, γιατί να μην φέρεις ένα παιδί στον κόσμο; Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν πρώτα να αποκτήσουν οικονομική σταθερότητα και μετά να κάνουν οικογένεια. Οι ποδοσφαιριστές έχουν αυτή τη σταθερότητα από πολύ μικροί».

Τα χέρια του είναι γεμάτα τατουάζ. Τι απάντηση δίνει γι’αυτό; «Στο χέρι μου έχω φτιάξει την ταφόπλακα του παππού μου. Το όνομά του και την χρονολογία γέννησης και θανάτου. Ενώ στην επάνω πλευρά είναι ο Δάντης. Εχω γράψει επίσης τα ονόματα της γυναίκας μου και φυσικά των παιδιών μου».

Ο Ραούλ Μπράβο αποκάλυψε ότι ο παππούς του λειτούργησε σαν πατέρα του κι αυτό γιατί ήταν εκείνος που τον πήγαινε καθημερινά στην προετοιμασία και ήταν συνέχεια μαζί του. Το ότι παίζει, λέει ποδόσφαιρο, το οφείλει σε εκείνον. Εκείνος ήταν που του έλεγε πάντα να μένει συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο, να μην τρέχει πίσω από τα κορίτσια!

Μετά το τέλος τη�� καριέρας του θέλει να γίνει μάνατζερ για ποδοσφαιριστές, κι αυτό γιατί δεν έχει σπουδάσει κάτι άλλο και επιπλέον είναι αυτό που λατρεύει να κάνει.