Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα γεγονότα, ο μήνας των Εβδομάδων Μόδας άρχισε χθες στη Νέα Υόρκη.


Στο Λίνκολν Σέντερ για τον επόμενο μήνα θα είναι συγκεντρωμένοι οι σχεδιαστές και τα μοντέλα τους, παρουσιάζοντας τα ρούχα τους για την επόμενη άνοιξη. Το σόου «Νύχτα της Μόδας» ήταν μια υπερπαραγωγή που διοργάνωσε το αμερικανικό περιοδικό «Vogue», φέρνοντας στην κυκλική πασαρέλα του Λίνκολν Σέντερ 150 διάσημα μοντέλα που παρουσίασαν μια πρώτη εικόνα από την αμερικανική μόδα ανάμεσα στα οποία πρωτοστάτησαν η Ζιζέλ και η Ναόμι Κάμπελ.


Από την πρώτη σειρά της πασαρέλας δεν θα μπορούσε να λείπει και η διευθύντρια της αμερικανικής «Vogue» Άννα Γουίντουρ,πρωταγωνίστρια στη βιομηχανία της αμερικανικής μόδας και «κυνηγός ταλέντων» αφού κάθε χρόνο εντοπίζει τα νέα ανερχόμενα ονόματα κυρίως ασιατικής καταγωγής.


Την παράσταση πάντως χθες έκλεψαν όχι κάποιοι ανερχόμενοι σχεδιαστές αλλά οι πρωταγωνίστριες του «Gossip Girl» Μπλέικ Λάϊβλι και Λέιτον Μέστερ που φορούσαν τις δημιουργίες γνωστών σχεδιαστών αναδεικνύοντας ��ες με τον καλύτερο τρόπο.


Παρούσα στο σόου και η Βικτόρια Μπέκαμ, το απόλυτο «fashion icon» που τελευταία δραστηριοποιείται ως σχεδιάστρια στο χώρο της μόδας με την προσωπική της συλλογή ρούχων.


Ας σημειωθεί ότι κάθε χρόνο οι Εβδομάδες Μόδας προσφέρουν στην πόλη της Νέας Υόρκης ένα αξιοσέβαστο ποσό από τους 232.000 παρευρισκόμενους τη σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό πως ο τζίρος από ξενοδοχεία, εστιατόρια, εταιρίες μεταφορικών μέσων και καταστημάτων, υπολογίζεται περίπου σε 126 εκατομμύρια δολάρια.


Δείτε στο βίντεο μερικές από τις διασημότητες που παρευρέθησαν στο σόου «Νύχτα της Μόδας»...