«Πάντα ήμουν τυχερός στο θέμα της δουλειάς, αλλά άτυχος στα υπόλοιπα», εξομολογείται ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο σεφ και κριτής του ριάλιτι μαγειρικής του Mega. Ανοίγοντας την καρδιά του, μιλά για πρώτη φορά για τους αποτυχημένους γάμους του, τον εθισμό του στο αλκοόλ και τις ουσίες, τις μετακομίσεις και την αγάπη του για την μαγειρική!

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μεγάλωσε σε μια τυπική μικροαστική οικογένεια μέχρι που το 1989, όπως χαρακτηριστικά λέει στην «Lifo», φρίκαρε με την Ελλάδα και αποφάσισε να πάει στο Λος Άντζελες όπου σπούδασε οικονομικά. «Δεν θα τη βγάλω καθαρή, εδώ θα με φάνε», σκέφτηκε μόλις πάτησε το πόδι του στην αμερικάνικη μεγαλούπολη. Με την μαγειρική ξεκίνησε το 1993 και το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Άπειρες αποτυχημένες σχέσεις, άπειροι αποτυχημένοι γάμοι, εθισμοί σε αλκοόλ και ναρκωτικά. «Το μόνο που πήγαινε καλά ήταν πάντα η δουλειά μου και αυτή ήταν που με έφερνε στα ίσια», προσθέτει.

Μία εγκυμοσύνη, άλλωστε, ήταν και ο λόγος για να επιστρέψει στην Ελλάδα -και συγκεκριμένα στα Χανιά- στα 31 του. Εκεί άρχισε να δουλεύει σε διάφορα εστιατόρια, μεταξύ των οποίων τα καλύτερα του νησιού, μέχρι που έφτασε στην κουζίνα του εστιατορίου του Σταύρου Θεοδωράκη στην Αθήνα.

Το «Master Chef» του έδωσε δημοσιότητα και το παραδέχεται: «στα πέντε χρόνια που μαγειρεύω στο "Αλάτσι" έχω ταΐσει τη μισή Αθήνα και δεν με ήξερε ούτε η μάνα μου, εκτός από τους ανθρώπους του κύκλου μου. Τώρα βγαίνω 3 εβδομάδες στο γυαλί και γίνεται χαμός», λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η ζωή του είναι όπως πριν.

Ωστόσο, χρόνος για προσωπική ζωή δεν υπάρχει και ο ίδιος περιγράφει την μέρα του ως εξής: «ξεκινάω 6 το πρωί και πάω στο μαγαζί για να κάνω προετοιμασία, φεύγω, πάω στα γυρίσματα, μετά επιστρέφω στο μαγαζί, το βράδυ γυρνάω σπίτι, βγάζω το σκύλο βόλτα και κοιμάμαι. Και την επόμενη πάλι τα ίδια...».

Πλέον ο σεφ μένει στο Κολωνάκι, αν και μεγάλη του αγάπη είναι τα Εξάρχεια χωρίς όμως το «μπάχαλο», όπως λέει, που γίνεται εκεί πια. Ωστόσο, προσθέτει με νόημα: «στη ζωή μου μετακομίζω πολύ, δεν μένω πολύ σε μια δουλειά. Στο "Αλάτσι" που είμαι τώρα πέντε χρόνια είναι ρεκόρ. Επίσης, δεν μένω στο ίδιο σπίτι πάνω από 2 χρόνια. Νιώθω σαν τσιγγάνος».

Όσο για τα τατουάζ του που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις; Δεν θυμάται πότε έκανε το πρώτο αλλά ήταν στον Τζίμη στην Πλάκα, ενώ το πρώτο αμερικάνικο έγινε σε ένα παλιό τατουατζίδικο του ‘30 στο λιμάνι του Long Beach.