Ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις. Όταν όμως αποφασίζει να μιλήσει δεν «μασάει» τα λόγια του. Και αυτή τη φορά ήταν «χείμαρρος» και αφορμή στάθηκε η απαγόρευση του καπνίσματος στα νυχτερινά μαγαζιά.

Όπως όλοι οι τραγουδιστές, έτσι και ο σπουδαίος ερμηνευτής, απαντά οργισμένος σε ό,τι αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος στους συγκεκριμένους χώρους. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Capriccio και τον Γιώργο Σφακιανάκη, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Εγώ, στο αποφασίζουμε και διατάσσουμε, είμαι πάντα αντίθετος. Το τι είπε η Ε.Ε. το έχω χ…..νο. Δεν με αφορά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είδα τα χάλια της. Αν θέλουν να με κάνουν να μην καπνίζω, εγώ θα καπνίζω. Συμφωνώ μόνο το κάπνισμα να απαγορευτεί σε νοσοκομεία και σχολεία».

Καταλυτικός, όμως ήταν και στο τι κατάληξη θα έχουν τα μαγαζιά αυτά, τα οποία κατά γενική ομολογία πλέον πέφτουν έξω. «Δεν θα πέσουν έξω τα μαγαζιά, θα κλείσουν», απάντησε ο Δημήτρης Μητροπάνος. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ένας καλλιτέχνης, τέτοιου μάλιστα βεληνεκούς, δίνει μία τέτοιου είδους απάντηση σχετικά με το μέτρο που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Και προσθέτει: «Αν αύριο δουν μία έξαρση στο συκώτι, εξαιτίας του αλκοόλ τότε θα απαγορεύσουν το ποτό; Δεν κατάλαβα. Θέλουν την απαγόρευση; Να μην κόψουν το τσιγάρο αλλά να απαγορεύσουν την παρασκευή του. Δεν τολμούν όμως γιατί υπάρχουν οι εταιρείες. Αυτό που αναπνέουμε έξω είναι το τσιγάρο; Επειδή οι Αμερικανοί είπαν στοπ στο τσιγάρο θα πρέπει να το κάνουμε κι εμείς;»

Αστείρευτη πηγή επιτυχιών, σπουδαίων στίχων, καθώς και αξέχαστων ερμηνειών με την μοναδική φωνή του, ο Δημήτρης Μητροπάνος μιλά με τα καλύτερα λόγια για την Πέγκυ Ζήνα με την οποία συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά.

«Η Πέγκυ Ζήνα είναι μία εξαιρετική τραγουδίστρια κι έχει τις δυνατότητες να κάνει τεράστια καριέρα. Δεν την ήξερα πριν από την συνεργασία μας. Στην πορεία όμως ανακάλυψα ένα σπουδαίο κορίτσι με την οποία έχουμε και τον ίδιο τρόπο σκέψης όσον αφορά τις κινήσεις μας καλλιτεχνικά. Μου θυμίζει τα νιάτα μου. Εχει μαγκιά και τσαμπουκά που μου αρέσει πάρα πολύ. Ανεβαίνει στην πίστα και είναι λες και βλέπεις μία γυναίκα δύο μέτρα. Άκουσα τη νέα της δισκογραφική δουλειά και το ευχαριστήθηκε τόσο πολύ σαν να είναι κόρη μου. Έμεινα έκπληκτος από τις επιλογές της. Ειλικρινά το ευχαριστιέμαι που τραγουδάμε μαζί», είπε, και αν μη τι άλλο αυτά είναι τα πιο τιμητικά λόγια για την τραγουδίστρια.