Την δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η Kim Novak, η θρυλική Αμερικανίδα ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στην θρυλική ταινία «Vertigo» του Alfred Hitchcok! Η 77χρονη σταρ υποβάλλεται ήδη σε θεραπεία, με τους γιατρούς να δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρει.

Η Novak διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού κατά την διάρκεια μαστογραφίας, όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπός της, συμπληρώνοντας ότι οι γιατροί ευελπιστούν ότι θα αναρρώσει πλήρως κυρίως λόγω της άψογης φυσικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Εδώ και πολλά χρόνια, η 77χρονη ηθοπο��ός ζει αποτραβηγμένη μαζί με τον σύζυγό της στο Όρκεγκον, όπου και έχουν φάρμα με λάμα.

Η Novak μεσουράνησε στο Hollywood τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, με το «Vertigo» (1958) να αποτελεί ορόσημο στην καριέρα της. Συνολικά έπαιξε σε 30 ταινίες, μεταξύ των οποίων το «Ο Άνθρωπος Με Το Χρυσό Χέρι» του Otto Preminger με τον Frank Sinatra και το «Φίλησέ Με Κουτέ» του Billy Wilder. Την δεκαετία του ’80 πρωταγωνίστησε στο γνωστό «Falcon Crest», ενώ η τελευταία της εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν το 1991, στην «Ερωτική Καταιγίδα» του Mike Figgis.