Ήταν πριν από περίπου 14 χρόνια, όταν η Ειρήνη Σκλήβα κατέκτησε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ελληνικό μόντελινγκ, φορώντας το στέμμα της Μις Κόσμος. Για πρώτη φορά από τότε, μιλάει για την απόφασή της να αφήσει τον χώρο της ομορφιάς αλλά και για την ζωή της όπως είναι σήμερα, ενώ δεν διστάζει να πει ότι θα έκανε πλαστική επέμβαση για να διορθώσει κάτι στην εμφάνισή της!

Για την Ειρήνη το μυστικό της ομορφιάς βρίσκεται στο να είναι κανείς ευτυχισμένος και να τα έχει καλά με τον εαυτό του. Ωστόσο, η ίδια δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ξαπλώσει στο χειρουργικό τραπέζι, αν κρίνει ότι πρέπει να φτιάξει κάτι στην εμφάνισή της: «γιατί όχι; Αν θεωρήσω ότι πρέπει κάτι να φτιάξω, να διορθώσω, δεν θα έλεγα όχι», λέει χαρακτηριστικά.

Από τον χώρο της μόδας και της λάμψης έφυγε λίγο ξαφνικά, όμως, η Ειρήνη ξεκαθαρίζει πως ήταν προσωπική της απόφαση. Εξάλλου, είχε επιλέξει από τα πρώτα της βήματα να είναι low profile. «Ξεκίνησα τη δουλειά αυτή από το’ 91 και έγινα αναγνωρίσιμη το ‘96. Είχα διαλέξει έναν πολύ αργό και δύσκολο τρόπο και πάντα προσπαθούσα να γίνω γνωστή μέσα από την δουλειά μου. Το να προβάλλω την προσωπική μου ζωή, όμως, ήταν κάτι που δεν το ήθελα και γι’ αυτό σταμάτησα και την δουλειά», αναφέρει.

Πλέον, η εστεμμένη καλλονή κάνει τα πρώτα της βήματα στον χώρο της διακόσμησης, αν και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να την δούμε ξανά στην πασαρέλα έστω και για λίγο, αν της γίνει μια καλή πρόταση από έναν σχεδιαστή.

Μητέρα ενός 7χρονου κοριτσιού, η Ειρήνη είναι και... χαζομαμά, όπως παραδέχεται η ίδια. «Ζω απίστευτες στιγμές, ζω το μεγάλωμά της, δεν θέλω να χάσω με τίποτα στιγμές με το παιδί μου», τονίζει.

Αν και αναδείχθηκε ως η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου, στο ριάλιτι μοντέλων δεν θα πήγαινε. «Είμαι ένας άνθρωπος που βασίζομαι στον εαυτό μου και προτιμώ έναν πιο αργό τρόπο αναγνωρισιμότητας», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως η Βίκυ Καγιά έχει πάρα πολλά να δώσει στον χώρο της τηλεόρασης.