Τα τελευταία χρόνια, ο δρόμος Bonifica del Tronto στην περιοχή Abruzzo έχει γεμίσει στην κυριολεξία από ιερόδουλες που εκδίδονται για οποιοδήποτε τίμημα.

Η περιοχή έχει καταστεί από τις πλέον κακόφημες. Πάνω από 600 γυναίκες, Ρουμάνες, Νιγηριανές, Βραζιλιάνες, Αλβανές και Κινέζες κάνουν την συγκεκριμένη δουλειά, σε έναν «πνιγμένο» στο πράσινο δρόμο, που στο παρελθόν έσφυζε από ζωή.

Η αστυνομία έχει κάνει τα πάντα για να καταπολεμήσει το φαινόμενο και να διαλύσει τις πόρνες από κει: 24ωρες περιπολίες, εφόδους που συνοδεύονταν από τσουχτερά πρόστιμα και ό,τι άλλο μπορούσε έκανε η αστυνομία, αλλά τίποτα. Έτσι, η τοπική κυβέρνηση, αφού «είδε και αποείδε», τελικά πήρε την απόφαση της αποψίλωσης του δάσους γύρω και κατά μήκος του ποταμού της περιοχής, ώστε να εξαλειφθούν τα καταφύγια του παράνομου έρωτα. Με αυτόν τον τρόπο όμως πρόκειται να καταστραφούν ολοσχερώς τουλάχιστον 280 στρέμματα δασότοπου.

Η εφημερίδα Guardian, που δημοσίευσε την είδηση, αναφέρει ότι οι περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι έξαλλες με το θέμα, καθώς θεωρούν ότι η καταστροφή του δάσους δεν έχει να κάνει με την απαγόρευση του παράνομου έρωτα στην περιοχή. «Να τις διώξουν με άλλο τρόπο, όχι να κόψουν τα δέντρα για να μην πηγαίνουν εκεί οι ιερόδουλες» λένε οι οικολόγοι και συμπληρώνουν: «Μήπως θα έπρεπε να προσπαθήσουν λίγο περισσότερο; Αυτό είναι η χειρότερη ιδέα που θα μπορούσαν να έχουν».

Τώρα, το πού θα πάνε κι αυτές… είναι ένα θέμα… τι να σας πούμε κι εμείς…Αν πάντως από κάθε σημείο του πλανήτη που βρίσκονται ιερόδουλες, «φύγει» το πράσινο για να μην μπορούν να κρυφτούν, «καήκαμε»… Δεν θα μείνει τίποτα…