Είναι κάποιες φορές που διαβάζουμε για κάποια πράγματα και αναρωτιόμαστε εάν είναι δυνατόν να ισχύουν. Να είναι πραγματικότητα. Κι όμως. O φωτογραφικός φακός αποτελεί τον πλέον αδιάψευστο μάρτυρα για το ακριβότερο σπίτι του κόσμου που βρίσκεται στην Βομβάη. Κοστίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Το πάρτι των εγκαινίων της πιο ακριβής κατοικίας στον κόσμο πρόκειται να γίνει στις 28 Οκτωβρίου. Ανήκει στον πλουσιότερο άνθρωπο της χώρας, τον επιχειρηματία Μukesh Ambani, πρόεδρο της πετρελαϊκής εταιρείας Reliance Ιndustries. Ο Ambani, εκτός από πλουσιότερος Ινδός, είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς �� περιουσία του ξεπερνά τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Tο σπίτι τώρα: Το σπίτι ονομάζεται «Antilia» από το ομώνυμο νησί της ινδικής μυθολογίας. Θα μπορούσε κανείς να το προφέρει στα ελληνικά και ως... αντιλιά! Διαθέτει στούντιο σπα, αίθουσες χορού, πισίνες, σινεμά 50 θέσεων, εννέα ασανσέρ, θεματικά σαλόνια και μαγευτική θέα στην Αραβική Θάλασσα, αφού υψώνεται σε ύψος 173 μέτρων.

Όσοι λάβουν πρόσκληση για να επισκεφθούν το «παλάτι» του 53χρονου Ambani, έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά μεταφορικά μέσα προκειμένου να μεταβούν στη βίλα. Αν επιλέξουν να φθάσουν στην Antilia μέσω αέρος, θα μπορούν να «παρκάρουν» τα ελικόπτερα τους σε ένα από τα τρία ελικοδρόμια που βρίσκονται στην ταράτσα, ενώ όσοι πάλι επιλέξουν ή επιλέγουν στ�� μέλλον να πάνε οδικώς, δεν θα ταλαιπωρούνται καθόλου, καθώς το σπίτι διαθέτει χώρο πάρκινγκ, μόλις για 168 αυτοκίνητα!

Μελετώντας το σπίτι από κάτω προς τα πάνω διαπιστώνει κανείς ότι οι έξι πρώτοι όροφοι ανήκουν στο πάρκινγκ. Ακριβώς από πάνω βρίσκεται το λόμπι, στο οποίο υπάρχουν ασανσέρ που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τους προσκεκλημένους της οικογένειας από το γκαράζ απευθείας στο εσωτερικό του σπιτιού.
Ακολουθούν η αίθουσα δεξιώσεων, το 80% της οροφής της οποίας καλύπτεται από πανάκριβα κρυστάλλινα φωτιστικά, ο κεντρικός κήπος, ο οποίος καταλαμβάνει έκταση τεσσάρων ορόφων (!), η αίθουσα κινηματογράφου, η αίθουσα συνεδριάσεων, το γυμναστήριο και το παγοδρόμιο. Φυσικά, υπάρχουν δεκάδες – αν όχι εκατοντάδες - αποθηκευτικοί χώροι, μπάνια και υπνοδωμάτια, ενώ οι εξωτερικοί χώροι καταλαμβάνουν πάνω από 37.000 τε��ραγωνικά μέτρα.

Μέσα στην Antilia πρόκειται να κατοικήσουν ο μεγιστάνας με τη σύζυγό του Νίτα και τα τρία τους παιδιά. Θα τους φτάσει ή θέλουν μεγαλύτερο;