Οσοι την έχουν γνωρίσει από κοντά μιλούν για έναν άνθρωπο εξαιρετικά συγκροτημένο, ευσυνείδητο και κυρίως χαμηλών τόνων. Η Κατερίνα Λέχου είναι σοβαρή και όχι σοβαροφανής και αυτό μέχρι σήμερα δεν της έχει βγει σε κακό.

Την φετινή χρονιά πρωταγωνιστεί σε ένα σήριαλ για το οποίο μιλά όλος ο κόσμος. Και μόνον η απάντηση που δίνει γι’ αυτό, την τιμά, καθώς, όπως λέει, αισθάνεται ευτυχισμένη, όχι γιατί όλος ο κόσμος μιλά για το Νησί, αλλά γιατί η ίδια συμμετέχει σε μία παραγωγή που αξίζει πραγματικά. Η προσέγγισή της στην ηρωίδα που ενσαρκώνει έγινε αισθαντικά και όχι με λογική. «Αυτή η γυναίκα πήγε εκεί για να πεθάνει, αλλά επιλέγει να ζήσει όση ζωή της απομένει με γενναιότητα. Περνάω την περίοδο του πένθους. Νομίζω ότι κάποιος έχει πεθάνει. Το βιώνω λίγο τραυματικά», δήλωσε στο περιοδικό ΕΓΩ Weekly η Κατερίνα Λέχου, αποκαλύπτοντας ότι τα γυρίσματα του σήριαλ έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Οι επαγγελματικές της επιτυχίες δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Γι’αυτό και απαντά με μεγάλη άνεση και σε οποιαδήποτε ερώτηση αφορά τα προσωπικά της. Δεν έχει νιώσει για παράδειγμα την ανάγκη να γίνει μητέρα; «Το μητρικό μου ένστικτο έχει κοιμηθεί. Ξύπνησε το καημένο, είδε ότι δεν γίνεται τίποτα και ξανακοιμήθηκε!» απάντησε η πρωταγωνίστρια, αποκαλύπτοντας για πρώτη ίσως φορά ότι εδώ και έξι χρόνια κάνει ψυχανάλυση. «Η ψυχανάλυση σε κάνει πιο επιεική με τον εαυτό σου και τον κόσμο. Είναι πολύ βασικό να είσαι επιεικής σε αυτόν τον κόσμο, για να αντέχεις να ζεις. Προσωπικά έχω μία εγγενή τάση να θέλω να σκαλίζω τα πράγματα και πρώτα απ’όλα τον εαυτό μου. Με την ψυχανάλυση μπαίνουν τα πράγματα στα σωστά τους μεγέθη. Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να θεωρούμε το προσωπικό μας δράμα, το χειρότερο του κόσμου. Το ότι μας άφησε ο γκόμενος σημαίνει το τέλος του κόσμου. Δεν είναι. Η χυλόπιτα δεν είναι το τέλος του κόσμου».

Όσο για το γάμο; «Αν θα τύχει τη σωστή στιγμή, με το σωστό άνθρωπο, που να λειτουργήσει και να πεις «εγώ με αυτόν θέλω να την παλέψω τη ζωή» και «αξίζει να μείνω μαζί του μέχρι τέλους, οκ. Θα μπορούσα να πω ότι παντρεύομαι, χωρίζω όπως είθισται και είμαι politically correct. Δεν με ενδιαφέρει ούτε αυτό όμως. Για μένα ο γάμος είναι συζυγία. Δύο στον ίδιο ζυγό και όχι δύο που πάνε περίπατο στην εξοχή. Είναι δύο άνθρωποι που παλεύουν γιατί πιστεύουν ότι μέσα από αυτό θα γίνουν καλύτεροι μέχρι το τέλος της ζωής τους».

Aπόλυτα συμβιβασμένη με την ηλικία της και τα 41 της χρόνια, η Κατερίνα Λέχου δεν προσπαθεί, ούτε θέλει να δείξει μικρότερη από αυτό που είναι και δηλώνει: Μπορώ να τον αποδεχτώ τον χρόνο, να τον αγαπήσω κι εύχομαι να με αγαπήσει κι αυτός.