Για την μεγάλη του αγάπη για τα θαλάσσια σπορ, αλλά και για την απόφασή του να στηρίξει ανιδιοτελώς έναν αθλητή του windsurfing μίλησε ο Πάρης Κασιδόκωστας.

Ο γιος του δημάρχου Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα και της Μαριάννας Λάτση θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει μία πολύ «εύκολη» και άνετη ζωή. Αντίθετα, εργάζεται σκληρά στο Los Angeles στην California, ενώ το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι με αφορμή την μεγάλη του αγάπη για τα θαλάσσια σπορ υποστηρίζει πλέον ανιδιοτελώς τον αθλητή του windsurfing Βύρωνα Κοκκαλάντη και τον προπονητή του Δημήτρη Πηλιχό στην γιγάντια προσπάθεια που καταβάλλουν, κερδίζοντας διεθνείς αγώνες παγκόσμιας σημασίας στο εξωτερικό και έχοντας σαν άμεσο στόχο τους Ολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνο.

Πριν από λίγα χρόνια γνώρισε τον συγκεκριμένο αθλητή μέσω κοινών γνωστών στην Βάρκιζα. Εντυπωσιάστηκε από τις επιδόσεις του, αλλά και την εργατικότητά του. Κι έτσι αποφάσισε να τους βοηθήσει. «Τον εκτιμούσα πολύ. Συναντηθήκαμε και μιλήσαμε. Πάντα θέλω να βοηθάω και να κάνω ό,τι μπορώ για ανθρώπους που το αξίζουν, που είναι φιλόδοξοι και εργατικοί. Και όλα αυτά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, συνδυάζονται άριστα με το σπορ του windsurfing, που έχει παράδοση στην Ελλάδα και που τη διαφημίζει στο εξωτερικό και ακόμα αντιπροσωπεύει τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της χώρας μας που είναι η θάλασσα κι ο αέρας. Πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό σπορ που έχουμε και είναι αυτό που μας διακρίνει πάντα. Και θεωρώ ότι είναι αυτό που έπρεπε να προωθούμε πιο πολύ. Είναι και οι συνθήκες κατάλληλες στην Ελλάδα, ώστε να έχει την δυνατότητα ο κάθε αθλητής να μπορεί να κάνει κάθε μέρα προπόνηση, όπου και εάν βρίσκεται, με αποτέλεσμα να έχει πολύ καλές επιδόσεις και να διακρίνεται παγκοσμίως».

Ετσι κι αλλιώς, τα θαλάσσια σπορ είναι η μεγάλη του αγάπη. «Λόγω του πατέρα μου, έχω ξεκινήσει να ασχολούμαι με τα σπορ από πολλή μικρή ηλικία. Εκείνος ήταν που πάντα με ενθάρρυνε και περισσότερο σε όσα αφορούσαν την θάλασσα. Παρόλο που έπαιζα και λίγο ποδόσφαιρο στο σχολείο και ήμουν γενικά αθλητικό παιδί, αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν όσα σπορ είχαν σχέση με την θάλασσα. Εκτός από την εκγύμναση που σου προσφέρουν, είναι και πολύ καλό για την ψυχαγωγία. Τουλάχιστον για μένα, και τα τρία με τα οποία έχω ασχοληθεί περισσότερο, το θαλάσσιο σκι, το windsurfing και το wakesurfing, που είναι πιο πρόσφατο, μου κάνουν καλό και ψυχαγωγικά εκτός από σωματικά. Με ηρεμούν και με ανεβάζουν ψυχολογικά. Είναι μέρος της καθημερινότητας και της ζωής μου».

Οσο για το πού κάνει ο ίδιος surfing; «Στο Los Angeles, στην California, όπου ζω αρκετό καιρό. Οι αγαπημένες μου παραλίες είναι βόρεια από το Malibu, η παραλία Zuma και ακριβώς δίπλα το Point Dume, που είναι πολύ ωραία μέρη για surfing και ειδικά για longboard surfing. Υπάρχουν φυσικά και ημέρες που τα κύματα είναι εξαιρετικά και για shortboards. Μετά είναι το Huntington beach, όπου γίνεται και ο διαγωνισμός U.S. Open of Surfing κάθε χρόνο. Επίσης υπάρχουν οι παραλίες της Santa Barbara, καθώς και το San Diego. Η Καλιφόρνια είναι γεμάτη παραλίες για surfing. Επειδή έχω δουλειές εκεί, μου δίνεται η δυνατότητα και είμαι πολύ τυχερός να μπορώ μετά τη δουλειά μου να πεταχτώ μία ώρα για surfing. Από εκεί και πέρα, πιο εξωτικά μέρη είναι οι Μαδίβες, που είναι και ένα μέρος που είναι αρκετά κοντά στην Ελλάδα».

Πηγή: Down Town