«Μέχρι τα 30 μου έζησα δέκα χρόνια πού ήμουνα το τρένο που έχει φύγει από τις ράγες», εξομολογείται ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, το «καυτό» όνομα του «Master Chef». Αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές του, ο σεφ μιλά για τις αλητείες της εφηβείας του, το Λος Άντζελες, το παιδί που απέκτησε και την επιστροφή στην Κρήτη, ενώ ομολογεί πως μπήκε στην τηλεόραση για τα έξτρα λεφτά.

Με σήμα - κατατεθέν τα τατουάζ του, ο Δημήτρης Σκαρμούτ��ος τονίζει στο περιοδικό «Esquire» ότι αποτελούν μικρές σημειώσεις για να μην ξεχνά όλα όσα του έχουν συμβεί.

Όπως λέει, στην εφηβεία του ήταν πάνκης και περνούσε ζόρικα: «παίρναμε το λεωφορείο και καθόμασταν πίσω στη γαλαρία με τρεις τέσσερις φίλους μου. Όσοι και να έμπαιναν στο λεωφορείο κάθονταν μόνο από την μέση και πάνω. Όλοι ήθελαν να είναι όσο πιο μακριά γίνεται», αναφέρει στο περιοδικό και μιλά για την σχέση του με την οικογένεια, στην οποία κυριαρχούσαν η αγάπη και το φαγητό.

Ο νεαρός τότε Δημήτρης αποφασίζει να πάει στην Αμερική και να σπουδάσει οικονομικά γιατί απλώς έπρεπε να σπουδάσει κάτι. Δεν άργησε να δικτυωθεί, τα τατουάζ είχαν αρχίσει να σκεπάζουν το κορμί του και ο ίδιος κατέληξε ως μπασίστας σε ένα συγκρότημα. «Από την πρώτη μέρα ήμουν μπλεγμένος με άλλα πράγματα... Όταν έχεις επιλέξει αυτό τον τρόπο ζωής ελπίζεις κάποια στιγμή ότι αυτό το κολύμπι θα σε οδηγήσει την ακτή. Ευτυχώς για μένα, έπειτα από πολλά κύματα, με έβγαλε κάπου», λέει ο ίδιος.

Ο καταξιωμένος σήμερα σεφ στράφηκε στην μαγειρική όταν παράτησε τα οικονομικά, επειδή έπρεπε να σπουδάσει κάτι προκειμένου να παραμείνει στο Λος Άντζελες. «Η Αμερική είναι ακριβή χώρα. Οι γονείς μου δεν μπορούσαν να με συντηρήσουν και, αφού έκανα το μεγάλο βήμα και μπήκα στον χορό, έπρεπε να χορέψω», εξομολογείται και αφηγείται την δουλειά του ως σερβιτόρος, τις σπουδές του στη σχολή μαγειρικής και, εν τέλει, την πρόσληψή του στο εστιατόριο του Τόμας Κέλερ.

Η γέννηση ενός παιδιού ήταν αυτή που τον έκανε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ξεκινήσει τα πάντα από την αρχή εγκατεστημένος πια στην Κρήτη. «Το παιδί ήταν που καθάρισε το μυαλό μου, με έστρωσε απόλυτα. Ήμουνα πάρα πολύ τυχερός γιατί το έκανα με καλή μαμά», προσθέτει.

«Οι περισσότεροι θεωρούν πως η ζωή μου έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Δεν είναι τόσο απλό όμως», εξομολογείται ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και, για την συμμετοχή του στο «Master Chef» καταλήγει: «ήταν τα έξτρα λεφτά, ναι, γ*μ*, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι, άρα δεν λες όχι στα έξτρα λεφτά»!