Μια εξομολόγηση ψυχής έκανε ο Στέλιος Καλαθάς, που αποκάλυψε το προσωπικό του δράμα με την αναπηρία του πατέρα του. «Καμιά φορά ο πόνος σε γονατίζεις, να πέφτεις κάτω», λέει ο γνωστός ηθοποιός και περιγράφει τις δύσκολες στιγμές, αλλά και την απόφασή του να γίνει ηθοποιός παρά το ότι σπούδασε οικονομικά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πολύ Μπλα Μπλα», ο Στέλιος Καλαθάς αποκάλυψε για πρώτη φορά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τον πατέρα του, που πλέον έχει φύγει από την ζωή.

«Ήταν ανάπηρος ο πατέρας μου... Μέσα από αυτό κατάλαβα πόσο λίγο αγαπάμε και έχουμε μάθει να σεβόμαστε τους ανάπηρους. Είμαστε μια χώρα που δεν κυκλοφορούν ανάπηροι στους δρόμους γιατί δεν τους αφήνουμε εμείς. Είναι σαν να μην υπάρχουν», αναφέρει ο ηθοποιός.

Με την συγκίνηση εμφανή στο πρόσωπό του, ο Στέλιος μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν χρειάστηκε να μεταφέρει τον πατέρα του με το αναπηρικό καροτσάκι: «όταν μπεις μέσα σε αυτό τον χορό και το νιώσεις στο πετσί σου και πάρεις ένα αναπηρικό καροτσάκι και κατεβάσεις έναν άνθρωπο στον δρόμο, βλέπεις τι φοβερό πρόβλημα είναι το πιο απλό πράγμα: να πάει ένας άνθρωπος μια βόλτα», επισημαίνει.

Ο πατέρας του έφυγε από την ζωή, όμως, ο ηθοποιός δεν ξεχνά όσα πέρασα. «Τα έχω κλείσει σε ένα βελούδινο κουτάκι», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως στην Ελλάδα οι ανάπηροι αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, κάτι για το οποίο ντρέπεται.

Μικρός ήθελε να γίνει παπάς. Τελικά, όμως, σπούδασε οικονομικά αλλά τον κέρδισε η υποκριτική. «Η μεγάλη επαγγελματική ανασφάλεια με έκανε να σπουδάσω οικονομικά. Πήρα το πτυχίο μου αλλά από τότε ούτε την φορολογική μου δήλωση δεν κάνω», εξομολογείται.

Όσο για την επιτυχία του στα «Μυστικά της Εδέμ»; Ο ίδιος την αποδίδει στην «θεά τύχη» και εκφράζει την λύπη του που η σειρά θα σταματήσει φέτος τον Ιούνιο. «Θέλει δύναμη αυτό, να μπορέσεις να αντισταθείς στην επιτυχία», καταλήγει.