«Έχω συνδυάσει κάπως στο μυαλό μου το γάμο με τη φυλακή», αποκαλύπτει σε συνέντευξή της η Κατερίνα Λέχου και προσθέτει πως δεν έχει νιώσει την ανάγκη να γίνει μητέρα με την τρέχουσα έννοια του όρου. Παράλληλα, τονίζει πως ουδέποτε έκρυψε την σχέση της με τον Μάνο Στρατάκη και τονίζει: «όταν υπάρχει ένα όριο στη δημοσιότητα, τίποτα δεν με ενοχλεί».

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό «In Style» για την προσωπική της ζωή, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο περιοδικών και εκπομπών μετά και την επιτυχία της σειράς «Το Νησί».

«Δεν τον έκρυβα ποτέ τον άνθρωπο, δεν έχω πρόβλημα στο να τον δείχνω. Αλίμονο!», λέει η Κατερίνα Λέχου και προσθέτει πως επιλέγει το πού και πότε θα προβάλλει την προσωπική της ζωή. «Είναι αυτονόητο όταν υπάρχει μια τηλεοπτική επιτυχία να έρχονται στο φως και άλλα κομμάτια της ζωής. Εμένα δεν με ενοχλεί γιατί όπου δεν θέλω, δεν το τροφοδοτώ όλο αυτό», προσθέτει η ίδια.

Συχνά - πυκνά οι φήμες την θέλουν να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας, όμως, η ηθοποιός τις απορρίπτει κατηγορηματικά προς το παρόν. «Ο γάμος δεν είναι απλώς ένα χαρτί όπως πολλοί μπορεί να θεωρούν. Είναι ένα ιε��ό μυστήριο, φυσικά, αν πιστεύεις στο Θεό. Εγώ πιστεύω στην ουσία του αλλά τον έχω φοβηθεί», αναφέρει και συμπληρώνει με νόημα: «ποτέ δεν λέω ποτέ, αλλά όλα είναι θέμα επιθυμιών, εσωτερικής ανάγκης και σωστού timing».

Πρόσφατα έγινε ανάδοχος μητέρα, παρά την άποψη που είχε εκφράσει παλιότερα ότι δεν είναι όλες οι γυναίκες φτιαγμένες για να αποκτήσουν παιδιά. «Δεν είχα την ανάγκη να γίνω μητέρα με την τρέχουσα έννοια. Για μένα, όμως, μητέρα είναι πολλά πράγματα. Είναι ο τρόπος που μπορείς να αγκαλιάζεις τον κόσμο, τους ανθρώπους. Ό,τι μπορείς να κάνεις με αυτή την έννοια το έχω και με αυτό το σκεπτικό προσπαθώ να καλύψω αυτή μου την ανάγκη, έτσι βρίσκω διεξόδους».