Ένα λοφτ στον 6ο και 7ο όροφο μιας παλιάς αποθήκης με θέα το Empire State Building είναι ο επίγειος παράδεισος του Gerard Butler! Ο γνωστός ηθοποιός άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται κλέβουν τις εντυπώσεις τόσο για το στυλ, όσο και για την χλιδή τους!

«Ήθελα κάτι κομψό και πανέμορφο και παράλληλα να αρκετά ωμό και ανδροπρεπές. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μποέμ, ρουστίκ, σπίτι παλιάς εποχής σε στιλ μπαρόκ», δήλωσε ο κινηματογραφικός «Λεωνίδας» στο περιοδικό «Architectural Digest», που φιλοξενεί τις φωτογραφίες του σπιτικού του.

Για την διαμόρφωση του λοφτ, ο Gerard συνεργάστηκε με τον αρχιτέκτονα Alexander Gorlin και τον διακοσμητή Elvis Restaino, προκειμένου να συνδυάσει την ευρωπαϊκή του καταγωγή με την αγάπη του για την Νέα Υόρκη.

Πανύψηλες πόρτες από μαόνι, γύψινα με εμφανή τα σημάδια του χρόνου, ταβάνια με fresco που απεικονίζουν την αρπαγή του Γανυμήδη, πολυέλαιοι, σουβενίρ από διάφορες χώρες και ανακυκλώσιμα υλικά, συνθέτουν ένα απίστευτο σκηνικό στο περίπου 3.300 τετραγωνικών ποδών σπίτι του 40χρονου ηθοποιού.

Ο Gerard έθεσε ως αφετηρία την επιθυμία του οι τοίχ��ι να δείχνουν vintage και οι άνθρωποι που ανέλαβαν την διακόσμηση μετέτρεψαν το λοφτ στην καρδιά του Μανχάταν σε κάτι που παραπέμπει σε μεσαιωνικό πύργο! Από την αρχική δομή έμειναν μόνο δύο δοκάρια, ενώ χτίστηκε ένας τοίχος για να κρυφτούν το υπνοδωμάτιο, το γραφείο και το δωμάτιο για το πλυντήριο.

Το μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού καταλαμβάνει η τραπεζαρία, όπου δεσπόζει ένα τεράστιο τραπέζι από σίδερο και ξύλο, ενώ το καθιστικό βρίσκεται κοντ�� στα τεράστια παράθυρα επιτρέποντας στο βλέμμα να ταξιδέψει στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης.

Η φτιαγμένη από περισσεύματα πλακιδίων κουζίνα αφήνει άφωνο τον επισκέπτη, ενώ ο αγαπημένος χώρος του Gerard είναι το home theater με «άρωμα» Αραβίας: δύο ινδικού τύπου κολώνες δεσπόζουν δεξιά και αριστερά της τεράστιας οθόνης δημιουργώντας ένα είδος θεάτρου, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν μια αψίδα από καθεδρικό ναό του Bronx και ένα πέτρινο κεφάλι λιονταριού από μια βιβλιοθήκη!

«Κάθε φορά που ανοίγω αυτή την τεράστια πόρτα στην είσοδο, σκέφτομαι πόσο τυχερός είμαι», εξομολογήθηκε ο ηθοποιός και εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί του...