Αυτό το πράγμα με τον καιρό είναι φοβερό. 21 Νοεμβρίου και έξω έχει 20 και 25 βαθμούς! Το ζήτημα όμως δεν είναι ότι έχει φοβερή ζέστη, αλλά ότι η μέρα ξεκινά με παγωνιά, μετά βγαίνει ήλιος που μόνο καλοκαίρι θυμίζει, ενώ το βράδυ έχει πολύ κρύο. Αποτέλεσμα; Δεν ξέρουμε πια τι να φορέσουμε!

Η νέα τάση στην γυναικεία μόδα λέγεται winter layering και αποτελεί το καινούριο must της γυναικείας ένδυσης. Πρόκειται για ένα στιλ ντυσίματος που δεν είναι ούτε εντελώς χειμωνιάτικο, ούτε εντελώς καλοκαιρινό, αλλά κάτι ενδιάμεσο. Συνδυασμοί ρούχων δηλαδή του στιλ μακρυμάνικο μακό με κοντομάνικο μάλλινο από πάνω, κοντομάνικο t-shirt με ζακέτα, μπλουζο-φόρεμα με καζάκα, ή κολάν (ό��ι εντελώς χοντρό καλσόν) με μπότες, Οι τρόποι αυτοί είναι πολύ καλές λύσεις ούτως ώστε, κάθε γυναίκα και να προστατευθεί από το κρύο, αλλά και να βγάλει κάτι από πάνω της, προς το μεσημεράκι, που συνήθως η θερμοκρασία ανεβαίνει κατακόρυφα. Το βράδυ που ξαναπέφτει, μπορεί να ξαναβάλει ό,τι έχει μαζί της. Ένα άλλο παράδειγμα είναι πουκάμισο με φουλάρι. Και ο λαιμός προστατεύεται και πολύ χοντρό δεν είναι. Και πολλά άλλα.

Όσο για τα παλτό, οι χοντρές, μάλλινες και «βαριές» καμπαρντίνες φοριούνται πια πολύ σπάνια. Με τα κιάλια της βλέπουμε. Το layering αποτελεί αμερικανική πρωτοτυπία που ήλθε αμέσως και στην Ελλάδα και γνωρίζει τεράστια ανταπόκριση. Τα κλασικά πουλόβερ θα τα ξεθάψουμε… ποιος ξέρει πότε. Ελάχιστες άλλωστε είναι οι γυναίκες που φορούν πλέον πουλόβερ και καλύτερα όλες να το αποφύγουν. Εάν το βάλουν το πρωί φεύγοντας για την δουλειά, μέχρι να σχολάσουν θα έχουν σκάσει από την ζέστη! Το ίδιο ισχύει και για τις γούνες ή άλλα πολύ πιο χειμωνιάτικα ρούχα. Εκτός εάν θέλουμε να τα… δείξουμε.

Συμπέρασμα: Αρχίστε να βάζετε ένα ένα κομμάτι πριν φύγετε το πρωί, για να ξεφορτωθείτε ό,τι δεν χρειάζεστε στην διάρκεια της μέρας και να το ξαναβάλετε εάν και όποτε το χρειαστείτε. Διαφορετικά ή θα βγάλετε την… μπέμπελη, ή θα παγώσετε. Κρίμα δεν είναι;