Την χλεύασαν, την ειρωνεύτηκαν και την σχολίασαν καυστικά ουκ ολίγες φορές. Όμως, η Susan Boyle δεν το έβαλε κάτω. Από την ημέρα που έγινε γνωστή μέσα από το ριάλιτι Βρετανία Έχεις Ταλέντο, η 49χρονη τραγουδίστρια έδειξε ότι κάνει αυτό που αγαπά και θα το κάνει για πολύ. Τι κι αν ήρθε δεύτερη… Έκανε και συνεχίζει να κάνει χρυσές δουλειές.

Η είδηση ότι ο νέος της, δεύτερος κατά σειρά δίσκος με τίτλο The Gift, βρέθηκε πρώτος στα αμερικανικά charts, μόλις μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του, σε ένα βράδυ, αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη. Το ακόμη πιο φοβερό όμως είναι ότι ο νέος της δίσκος δεν βρίσκεται πρώτο�� μόνον στην Αμερική, αλλά αποτελεί την νούμερο ένα επιλογή και του Βρετανικού μουσικόφιλου κοινού.

Το να βρεθεί ένα άλμπουμ ταυτόχρονα στην πρώτη θέση και στα αμερικανικά, αλλά και τα βρετανικά charts - σε λιγότερο από 12 μήνες - είναι γεγονός που είχε να συμβεί από την εποχή των Beatles. Ένας συγκεκριμένος δίσκος τους είχε καταφέρει κάτι ανάλογο το 1969 και από τότε κανένας άλλος καλλιτέχνης δεν είχε καταφέρει κάτι ανάλογο. Φυσικά, εννοείται πως η Boyle έχει ξεπεράσει ονόματα όπως o Elvis Presley, η Madonna και άλλοι διάσημοι και καταξιωμένοι σταρ.

Μόλις σε πέντε μέρες, ο δίσκος πούλησε στις ΗΠΑ πούλησε 318.000 αντίτυπα. Οι προσδοκίες για την συγκεκριμένη δουλειά είναι πάρα πολύ υψηλές. Συγκεκριμένα, αναμένεται να πουλήσει τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Αποτελεί συνεργασία της Sony με την Syco Music, που ανήκει στον διάσημο κριτή του βρετανικού ριάλιτι τραγουδιού Simon Cowell. Ο πρώτος δίσκος με τίτλο «I dreamed a dream» πούλησε την χρονιά που μας πέρασε δέκα εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Είμαι ενθουσιασμένος με την Susan. Είναι η δική μου superwoman», δήλωσε ο Cowell. Και πραγματικά πρόκειται για το απόλυτο φαινόμενο. Και έπεται συνέχεια...