Στην τιμή των 46 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε ένα κόσμημα με ροζ διαμάντι 24,78 καρατίων, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ που κατήγει ένα μπλε wittelsbach-Graff των 35 καρατίων!

Ο πολύτιμος λίθος αγοράστηκε από τον χρυσοχόου Laurence Graff του Λονδίνου, που το ονόμασε «το ροζ Graff».

«Είναι το πιο θρυλικό διαμάντι που έχω δει στην σταδιοδρομία μου και είμαι ευχαριστημένος που το έχω αγοράσει», δήλωσε ο ίδιος μετά την δημοπρασία του πολύτιμου λίθου στη Γενεύη.

Οι δημοπρασίες διαμαντιών έχουν γίνει η τελευταία λέξη της μόδας μεταξύ των πλουσίων κυρίως από τις αναπτυσσόμενες χώρες. Είναι άλλωστε ενδεικτικό πως παρά την υψηλή τιμή, τέσσερις πλειοδότες ανταγωνίστηκαν για το ροζ διαμάντι, το οποίο είχε πουληθεί τελευταία φορά πριν 60 χρόνια από τον Νεοϋορκέζο χρυσοχόο Harry Winston.

Ο νυν πωλητής επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος, ενώ ο κ. Graff πλέει σε πελάγη ευτυχίας για το μοναδικό κόσμημα που απέκτησε. Μάλιστα, πολλοί επεσήμαναν πως ο χρυσοχόος έχει βάλει σκοπό να αποκτήσει τα πιο σπάνια διαμάντια που υπάρχουν, καθώς είχε αγοράσει και το μπλε διαμάντι που κατείχε το προηγύμενο ρεκόρ.

Το μπλε wittelsbach-Graff των 35 καρατίων είχε πουληθεί έναντι 24,3 εκατομμυρίων δολαρίων το 2008. Ωστόσο, ο κ. Graff είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όταν αποφάσισε να το... τεμαχίσει, με πολλούς καθαρολόγους να κάνουν λόγο για βανδαλισμό ενός μοναδικού αντικειμένου.