Κι όμως, η πριγκίπισσα Diana ήταν εκεί. Ήταν με τον δικό της τρόπο στους αρραβώνες του μεγάλου της γιου William, ο οποίος βρήκε τον τρόπο να δείξει τι πραγματικά σημαίνει η μητέρα του για εκείνον: Έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του με το δαχτυλίδι της μητέρας του.

Ο 28χρονος πρίγκιπας που δήλωσε ότι δεν ήθελε με τίποτα η μητέρα του να «χάσει» την ανακοίνωση της πρότασης γάμου στην Kate Middleton, χάρισε στην μέλλουσα σύζυγό του το ίδιο δαχτυλίδι με το οποίο ο πατέρας του Κάρολος είχε κάνει πρόταση γάμου στην Diana. Ήταν το ίδιο δαχτυλίδι που φορούσε η πριγκίπισσα όταν ανακοινώθηκε πως πρόκειται να παντρευτεί τον Κάρολο το 1981. Δεν το έβγαλε παρα μόνο στα μέσα του 1997 οπότε και χώρισαν.

Τότε, το 18 καρατίων δαχτυλίδι, που έχει πάνω του ζαφείρια και διαμάντια, κόστιζε 28.000 λίρες και είχε αγοραστεί από τον κορυφαίο τότε στο είδος του Οίκο Garrard. «Όπως θα έχετε καταλάβει, αυτό είναι το δαχτυλίδι των αρραβώνων της μητέρας μου και ακριβώς επειδή και εκείνη, αλλά και η Kate σημαίνουν πολλά για εμένα, θέλησα να της το δώσω. Η μητέρα μου θα βρίσκεται κοντά μας για όλο το υπόλοιπο της ζωής μας», δήλωσε ο William.

Η μέλλουσα σύζυγος William από την πλευρά της αρκέστηκε σε μία λιτή και… απέριττη δήλωση του στιλ «η πρόταση ήταν πολύ ρομαντική και πολύ… προσωπική». Οι δυο τους έδειχναν πιο ευτυχισμένοι από ποτέ.

Τα βρετανικά δημοσιεύματα πάντως κάνουν λόγο για καταραμένο δαχτυλίδι που αμφίβολο είναι εάν ��α φέρει την καλοτυχία που όλοι περιμένουν στο νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Παραγματικά, το θέαμα είναι κάπως ανατριχιαστικό, αλλά κανείς επί της ουσίας δεν τολμά να το παραδεχτεί δημόσια.

Η Kate Middleton, πάντως, μπήκε αμέσως στο στιλ που επιτάσσει το βασιλικό πρωτόκολλο. Άψογη στην εμφάνισή της, έλαμπε μέσα στο μπλε φόρεμα που επέλεξε, στην πανομοιότυπη απόχρωση με το δαχτυλίδι. Το φόρεμα ήταν μάρκας Issa, η οποία ανήκει στην Βραζιλιάνα σχεδιάστρια Daniella Issa Helayel, που αποτελεί και μία από τις αγαπημένες της. Μπλε ήταν ακόμη και το λεπτεπίλεπτο κολιέ το οποίο φορούσε στο λαιμό της, που αν και μικροσκοπικό, εντούτοις ήταν πολύ προσεκτικά επιλεγμένο. Όσο για τον William, εκείνος επέλεξε σκούρο κοστούμι από τον Οίκο Gieves & Hawkes, που ντύνει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας εδώ και περισσότερα από 200 χρόνια.

Ο γάμος του William θα είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην Αγγλία από τον γάμο της μητέρας του το 1981 και σε αυτόν το παρών αναμένεται να δώσουν τα μεγαλύτερα και γνωστότερα μέλη βασιλικών οικογενειών από ολόκληρο τον κόσμο, προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και τον καλλιτεχνικό χώρο και φυσικά αρχηγοί κρατών. Η πιθανότερη ημερομηνία φέρεται να είναι η 13η Αυγούστου 2011, ημέρα Σάββατο και υπάρχει η σκέψη ο γάμος να γίνει στο Westminster Abbey, όπου κηδεύτηκε η Diana. Στον συγκεκριμένο χώρο που έχει τεράστια συναισθηματική αξία για τα παιδιά της Diana, έχει παντρευτεί η βασίλισσα, αλλά και η μητέρα της βασίλισσας.