«Κολλημένοι» με την ελληνική κουζίνα είναι ουκ ολίγοι αστέρες του Hollywood, όμως, η μανία δεν τους προέκυψε ξαφνικά. Πίσω από την γνωριμία των σταρ με την χωριάτικη και το τζατζίκι βρίσκεται η δημοσιογράφος Cynthia Daddona, που έχει βάλει σκοπό να κάνει must την μεσογειακή διατροφή μέσα από εκπομπές και site!

Η μελαχρινή δημοσιογράφος ανακάλυψε τις ελληνικές της ρίζες με την βοήθεια του συζύγου της, του Ελληνοαμερικανού James Stathis, που κατάγεται από την Καλαμάτα. Περήφανη για το παρελθόν της, η Cynthia ανακάλυψε πως ο παππούς της είχε καταγωγή από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και έβαλε σκοπό της ζωής της να βάλει «γεύση» Ελλάδας στο Hollywood.

«Την πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα μου έκανε πάρα πολλή εντύπωση ότι οι Έλληνες κάθονταν πολλή ώρα στο τραπέζι τους και απολάμβαναν το φαγητό τους... Για την ακρίβεια ήταν κάτι σαν τελετουργία για την οικογένεια η συγκέντρωση όλων της μελών της γύρω από ένα γεμάτο και όμορφα στολισμένο τραπέζι. Αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε εμείς στην Αμερική», αναφέρει η Cynthia.

Έχοντας στο πλευρό της τον άνδρα της, με τον οποίο γνωρίστηκαν για δουλειά και έπειτα ήρθε ο έρωτας, η Cynthia πρωταγωνιστεί σε πληθώρα DVD, εκπομπών ��αι ντοκιμαντέρ για την ελληνική κουζίνα, ενώ έχει δική της ιστοσελίδα με τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας. Μάλιστα, το DVD της που γυρίστηκε στην Σαντορίνη μπήκε στο top-10 των «New York Times»!

«Το θέμα είναι να κάνεις από την καρδιά σου ό,τι κάνεις. Εμείς δημιουργήσαμε αυτά τα ντοκιμαντέρ καθώς μείναμε πρώτα απ' όλα γοητευμένοι απ' όσα είδαμε στην Ελλάδα: Εσείς που ζείτε καθημερινά εκεί, που βιώνετε καθημερινά αυτό το θαύμα είστε πολύ τυχεροί», προσθέτει η ίδια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αποκαλύψεις», η δημοσιογράφος έχει κερδίσει ουκ ολίγους διαγωνισμούς στις ΗΠΑ, ενώ κατέκτησε και βραβείο για την πιο πρωτότυπη μεσογειακή συνταγή. Τι μαγείρεψε η Cythia; Μην φανταστείτε τίποτα gourmetμε εξεζητημένα υλικά... Χόρτα με φέτα έφτιαξε και έκλεψε τις εντυπώσεις!

Μέσα από τις συχνότητες μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων, η μελαχρινή δημοσιογράφος γοήτευσε τους πάντες με τον ελληνικό τρόπο ζωής, σε σημείο που να την αποκαλούν «Ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπο της μεσογειακής διατροφής».

Αναρωτιέστε, όμως, ποιες ελληνικές λιχουδιές αρέσουν στους σταρ; Η Cynthia έχει την απάντηση: χωριάτικη, ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια, χταποδάκι, μπακλαβάς και λουκουμάδες!

«Το μυστικό για να ζεις σωστά δεν βρίσκεται πάρα μόνο μέσα σε σένα τον ίδιο και κερδίζεται με πολύ λίγα αλλά σημαντικά υλικά: ανθρώπους να σε αγαπάνε, καλό και σωστό φαγητό με βάση το ελαιόλαδο και άσκηση. Και φυσικά ε��εύθερη ψυχή και πνεύμα... Σαν αυτά που βρήκα την πρώτη φορά που επισκέφθηκα στην Ελλάδα», καταλήγει η Cynthia.