Το τιμητικό βραβείο «Cecil B. Demille» των Χρυσών Σφαιρών θα παραλάβει ο Robert de Niro! Ο 67χρονος ηθοποιός θα βραβευθεί για την συνολική του προσφορά στον χώρο της 7ης τέχνης στην τελετή απονομής που θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες.

«Αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς όλων των εποχών», δήλωσε ο Kevin Spacey, ανακοινώνοντας την απονομή του βραβείου στον deNiro.

Εκτός από την λαμπρή πορεία του ��την υποκριτική, ο 67χρονος σταρ τιμάται και για τις σκηνοθετικές του ικανότητες, ως κινηματογραφικός παραγωγός και συνιδρυτής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Τριμπέκα στη Νέα Υόρκη.

Κατά την διάρκεια των 40 χρόνων του στον κινηματογράφο, ο Robert de Niro έχει πρωταγωνιστήσει σε ανεπανάληπτες επιτυχίες, όπως τα: «Ταξιτζής», «Καλά Παιδιά», «Ο Ελαφοκυνηγός», «Τζάκι Μπράουν», «Ένταση», «Το Ακρωτήρι του Φόβου», «Ξυπνήματα» και «Οι Αδιάφθοροι».

Η ερμηνεία του στο «Νονός ΙΙ» του έδωσε το Όσκαρ β’ α��δρικού ρόλου το 1974, ενώ για το «Οργισμένο Είδωλο» απέσπασε Χρυσή Σφαίρα το 1980 και Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου το 1981.

Το τιμητικό βραβείο των Χρυσών Σφαιρών έχει απονεμηθεί μεταξύ άλλων στους Martin Scorsese, Al Pacino, Anthnoy Hopkins, Barbara Streisand, Michael Douglas, Harrison Ford, Clint Eastwood και Steven Spielberg.

Οι υποψηφιότητες για την 68η ετήσια απονομή θα ανακοινωθούν στις 14 Δεκεμβρίου.