Βλέποντας κανείς την Τζέσικα Άλμπα, δεν θα περίμενε ότι η είναι ο τύπος του ατόμου που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ντροπαλή και εσωστρεφής.

Η 29χρονη ηθοποιός που έχει φάει την επιτυχία με το κουτάλι, αφού ήδη από την εφηβεία της πρωταγωνιστεί σε επιτυχημένες ταινίες επιμένει ότι μισεί να είναι το κέντρο της προσοχής. Ενώ ποζάρει για το νέο εξώφυλλο του αμερικανικού ELLE, η όμορ��η ηθοποιός δηλώνει: «Είμαι ντροπαλή και δεν μου αρέσει να με κοιτάνε. Μόνο όταν παίζω σε κωμωδία ξεχνώ όλες μου τις αναστολές και δεν με νοιάζει τίποτα».

Η Άλμπα, είναι μητέρα ενός 2χρονου αγοριού, του Honor, κάτι που όπως λέει την επηρεάζει στην επιλογή των ρόλων της: «Θέλω οι ώρες που περνάω μακριά από το παιδί μου να το αξίζουν, γι΄αυτό και ζητάω από τους ατζέντηδες μου οι ταινίες που επιλέγω, να είναι ποιοτικές».

Η όμορφη ηθοποιός, που έχει αλλάξει εντελώς επαγγελματική προσέγγιση, επιλέγει συνειδητά τα τελευταία δυο χρόνια, να μην αναλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες, καθώς όπως λέει δεν την νοιάζει πλέον.

Όσο για το πώς αντιμετωπίζει την αρνητική κριτική; «Από μικρή ηλικία φοβόμουν το τι θα πούνε οι άλλοι. Κάθε φορά που μου έκανε κάποιος κριτική ή μου έδινε μερικές συμβουλές, το έπαιρνα πολύ προσωπικά. Πλέον, δεν έχω πρόβλημα ούτε μ΄αυτό».

Μάλιστα, κάνοντας την αυτοκριτική της, παραδέχεται ότι η καριέρα της δεν ήταν πάντα συνδε��εμένη με ταινίες που είχαν μεγάλη επιτυχία, καθώς όπως λέει «έχω κάνει και λάθος επιλογές».