Από την πρεμιέρα του «Just the two of us», δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο internet υπονοούσαν και έγραφαν ότι η Δούκισσα Νομικού πάσχει από νευρική ανορεξία. Η ίδια μιλώντας στο περιοδικό people, ξεκαθαρίζει τα πράγματα: «Αν είναι δυνατόν! Είμαι 1,75 και ζυγίσω 56 κιλά. Είμαι μια χαρά. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να λέγονται, όταν δεν στέκουν, είναι πάρα πολύ σοβαρά» λέει η παρουσιάστρια η οποία διευκρινίζει ότι ποτέ στη ζωή της δεν πάχυνε, ούτε αδυνάτισε υπερβολικά.

«Από την άλλη δεν μπορώ να αδυνατίσω, γιατί είμαι επιρρεπής στις γουρουνιές. Σχεδόν κάθε βράδυ τρώω ένα τεράστιο παγωτό και το χειμώνα τσιμπολογώ όλη την ώρα σοκολάτες. Το φαγητό είναι η αδυναμία μου και δεν το κρύβω», αναφέρει η Δούκισσα η οποία δίνει και τις συμβουλές της για… καλή ζωή.

Πολύ νερό, πολλά και μικρά γεύματα, περιορισμός στις ποσότητες και όχι στα χαμηλά λιπαρά, αλλά και όχι στο τσιγάρο, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά είναι μερικές από τις προτάσεις της παρουσιάστριας για υγιεινό τρόπο ζωής. Η ίδια βέβαια δεν παραλείπει και τη γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα.