Πρώτη ανάρτηση:19/04/2012 00:30​

Μετά από 17 χρόνια συνεργασίας με τον Λέοναρντ Κοέν , η πρώην ερωμένη του, Κέλι Λίντς θα περάσει λίγο καιρό πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
Ο τραγουδιστής την είχε απολύσει το 2004 κατηγορώντας την ότι του έκλεψε πέντε εκατομμύρια δολάρια, όταν αυτός ζούσε σε ένα βουδιστικό μοναστήρι της Καλιφόρνιας.

Ο συνθέτης του διάσημου τραγουδιού «Suzanne» κινήθηκε δικαστικά εναντίον της το 2005 και κέρδισε την υπόθεση: Η Λιντς είχε καταδικαστεί να του καταβάλει 9,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Κοέν έκοψε κάθε επαφή μαζί της, αλλά εκείνη δε σταμάτησε στιγμή να του στέλνει υβριστικά μηνύματα και επιστολές. Την περασμένη εβδομάδα το δικαστήριο την έκρινε ένοχη , καθώς παραβίασε την προγενέστερη δικαστική απόφαση που της απαγόρευε να επικοινωνήσει μαζί του!

Τώρα κρατείται σε αμερικανική φυλακή για περίοδο 18 μηνών, αφού δεν έστειλε μόνο επιστολές, αλλά και εκατοντάδες υβριστικά και κακόβουλα μηνύματα σε βάρος του. Καταδικάστηκε επίσης σε πέντε χρόνια υπό αστυνομική επιτήρηση και θα πρέπει να υποβληθεί σε συνεδρίες αναμόρφωσης, ώστε να μάθει να διαχειρίζεται την οργή της.


Ο 78χρονος Λέοναρντ Κοέν έχει αρχίσει ξανά τις διεθνείς συναυλίες του από το 2008, μετά από ένα μεγάλο διάστημα π��υ έμεινε μακριά από τη μουσική σκηνή.