Ο Νίκος Οικονομόπουλος δεν έχει κάνει ποτέ διακοπές, καθώς δουλεύει ασταμάτητα από τα εφηβικά του χρόνια. «Ποτέ! Όλα τα χρόνια της ζωής μου, με θυμάμαι να τα δουλεύω. Περισσότερες από δύο ημέρες δεν ξεκουράστηκα ποτέ μου», δήλωσε.

Ο 26χρονος τραγουδιστής μίλησε για τον έρωτα, το τραγούδι και τα παιδικά του χρόνια. «Η οικογένειά μου είχε ένα ψαράδικο, το οποίο ακόμη δουλεύει ο αδελφός του παππού μου και ο θείος μου. Δούλευα εκεί από τα 14 και παρ��λληλα, δούλευα και σε μία πιτσαρία, ως διανομέας και σερβιτόρος ταυτόχρονα. Κάποια στιγμή, όταν έφτασα 16-17 χρονών, πήγα σε ένα νυχτερινό μαγαζί και ξεκίνησα να τραγουδάω κάθε Παρασκευή και Σάββατο», δήλωσε στο περιοδικό ΕΓΩ Weekly.

Αποκάλυψε επίσης ότι τραγουδάει από έξι χρονών: «Αγαπάω την δουλειά μου, ζω για να τραγουδάω. Δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο», είπε, ενώ απάντησε και στην ερώτηση πώς αποφάσισε να πάρει μέρος στο Dream Show, από το οποίο βγήκε νικητής στα μέσα του 2006: «Ενώ όλοι με προέτρεπαν να πάω, εγώ ήμουν πολύ αρνητικός. Και εκείνες τις ημέρες, είδα στον ύπνο μου όνειρο ότι βρισκόμουν σε τάλεντ σοου. Ξυπνώντας, ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω το τρέιλερ του Dream Show. Δεν ξέρω πώς το έκανα, αλλά πήγα, πέρασα τις οντισιόν, μπήκα στο παιχνίδι, κέρδισα – αν και αυτό δεν έχει καμία σημασία – και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους».

Εδώ και πολύ καιρό, ο Νίκος Οικονομόπουλος είναι μόνος. Δεν τον ενδιαφέρει να έχει μια σχέση για τα μάτια του κόσμου, προσέχει την δημόσια εικόνα του, ενώ δηλώνει άντρας παλαιών αρχών.

Η συνεργασία του με τον Γιάννη Πάριο τον έχει σημαδέψει. Τι τον συμβούλεψε ο τροβαδούρος της αγάπης; «Να είσαι αυθεντικός και γνήσιος».